PRODUKTSÖKNING

Ljudtrycksnivå

Hur högt är det ?

Källa:United States Department of Labor, Occupational Safety and Health AdministrationMånga miljöer i industrin har ofta höga ljudnivåer och behöver speciell akustikkontroll. ROCKFON kan erbjuda ett urval lösningar med högabsorberande undertak, bafflar och väggabsorbenter.

Ljudtrycksnivån anger hur högt ljudet är i ett rum. Kontinuerlig exponering för höga ljudnivåer eller volymtoppar (s.k peaks) kan leda till allvarliga hörselskador..

Den genomsnittliga ljudtrycksnivån är viktig i alla miljöer - från fabriker till dagis. EU har definierat maxnivån för vad man bör utsättas för till 85 dB (A) och vissa länder har en maxnivå för offentliga tillställningar som t.ex. konserter på 96 dB (A).

Ljudtrycksnivån i ett rum beror på ljudkällans styrka, rummets utformning, mängden av och kvaliteten på absorberande ytor.


  Många miljöer i industrin har ofta höga ljudnivåer och behöver speciell akustikkontroll. ROCKFON kan erbjuda ett urval lösningar med högabsorberande undertak, bafflar och väggabsorbenter.
  Contact

  Produktsökning

  Basket

  Samples

   Documentation

    Place order