bucket_iconCreated with Sketch.

Inspirerat av ett företags DNA

Det danska läkemedelsföretaget Novo Nordisk ville att deras nya huvudkontor i Bagsværd, norr om Köpenhamn, skulle vara en ljus och öppen kontorsmiljö samtidigt som det tydligt återspeglar företagets DNA. Henning Larsen Architects vann projektet med sitt snygga bud på en cirkulär byggnad med en organisk design inspirerad av strukturen och den runda spiralformen på insulinmolekylerna, som är grunden för Novo Nordisk produktsortiment. Henning Larsen Architects införlivade också tydliga arkitektoniska hänvisningar till den skandinaviska designtraditionen och till den danska arkitekten Arne Jacobsen som - förutom sina välkända ägg- och svanstolar - också designade för Novo Nordisk.

Flexibla akustiska material

Den böjda byggkonstruktionen krävde flexibla byggnadsmaterial för att komplettera sin cirkulära form, och Henning Larsen Architects valde att installera Rockfon® Mono® Acoustic på både vertikala och horisontella ytor i det stora atriumet. Enligt arkitekt Søren Øllgaard gjorde Rockfon Mono Acoustic det möjligt att skapa en fantastisk design med kontinuerliga ytor som binder ihop rummet. Dessutom var det en bonus att kunna göra dessa flexibla undertak och väggar, med de goda akustiska egenskaperna bibehållna.

Naturligt ljus inomhus

Förutom designflexibiliteten och de akustiska fördelarna, gav Rockfon Mono Acoustic-systemet arkitekterna också möjlighet att betona det fantastiska flödet av naturligt ljus i byggnaden. "Med sina kontinuerliga ytor skapar Rockfon Mono Acoustic en enhet, drar in ljuset på ett spännande sätt och ger en mer intressant look med sina rustika ytor," säger Søren Øllgaard och avslutar "Det är uppfriskande att undertaket har en struktur."

Novo Nordisk

Bagsværdvej
2880 Bagsværd
Danmark

Novo Nordisk

Land:Danmark
Arkitekt:Henning Larsen Architects A/S
Undertaksentreprenör:MTHøjgaard
Photographer:Svend Christensen
Produkter:Rockfon® Mono® Acoustic
Kant:TE Elegant Render
Modulstorlek:1200 x 1200