Använd akustiska undertak och förhindra att buller förstör arbetsmiljön i kontorslandskapet

12 April 2022

Vill du skapa en optimal miljö för samarbete, koncentration och samtal? Vi lyfter fram några akustiska och estestiska aspekter att tänka på för att akustiken inte bara ska bli en sista minuten lösning.

Kontor med behaglig ljudnivå

Pssst! Vi designar kontor med en bra arbetsmiljö

Vill du få din nästa kontorsdesign att ha lika bra ljud som den är snygg? Kontorslandskap, polerade betonggolv och synliga bjälklag driver ett växande behov av akustiska förbättringar.

I den här artikeln delar vi med oss ​​några insikter om hur våra akustiska vägg- och undertakssystem hjälper människor att skapa, koncentrera sig och samarbeta, samtidigt som de förbättrar produktiviteten och trivseln på jobbet.

Låt oss ta en titt på de fyra huvudtrenderna som formar dagens kontorsdesign.

Flexibilitet 

Hyresgäster behöver öppna och flexibla kontorsutrymmen som enkelt kan anpassas efter det dagliga arbetet, utan att det behövs stora renoveringar.

Våra akustiska lösningar anpassas kontorets övriga inredning och du har friheten att välja mellan flera format, kanter, storlekar och färger som framtidssäkrar kontoret och passar olika stämningar.

De är också flyttbara, justerbara och lätta att installera, vilket ger dig flexibilitet att förvandla kontoret baserat på de anställdas behov.

Välbefinnande  

Även om välbefinnande redan har en central roll inom kontorsdesign, kommer medarbetare att bli allt mer medvetna om vad de behöver för att prestera som bäst. Utrymmen måste utformas för ökad taluppfattbarhet och för att hjälpa människor att förbättra koncentrationsnivån och produktiviteten. Samtidigt måste också integritet och mental hälsa ges mer uppmärksamhet.

Våra akustiska lösningar främjar komfort, välbefinnande och produktivitet genom att minska buller och efterklang i alla typer av kontor. Studier har faktiskt visat att bättre akustik kan förbättra produktiviteten med 75 %, öka motivationen med 57 % och hjälpa upp till 49 % av de anställda att trivas bättre på jobbet. Våra produkter har visat sig kunna reducera omgivande buller med så mycket som 50 %.

Inbyggd säkerhet 

Utökad granskning kommer att fokusera på byggmaterialens säkerhet gällande kontor, när det gäller brandmotstånd, partikelemissioner och rengöringsbarhet.

Våra produkter tillverkas av natursten som stöter bort mögel och bakterier. De är hållbara, brandsäkra, lätta att rengöra och belönade med klassens bästa inomhusklimatmärkning, vilket gör det lättare att hålla byggnader friska för välmående användare.

Att bygga grönt  

Hållbarhet kommer att fortsätta att stå i centrum, med ett växande fokus på produktens hållbarhet och hur byggprodukter bidrar till en cirkulär ekonomi.

Våra produkter är tillverkade av stenull, som är hållbart och återvinnings-bart. Faktum är att våra akustiska lösningar är helt cirkulära och mer än
90 % av våra produkter är Cradle to Cradle Certified® Silver och Bronze.

Vi arbetar kontinuerligt med att minska vårt koldioxidavtryck i hela vår leveranskedja med en tydlig riktning, vision och mål.

Hur man kan differentiera akustiken för olika utrymmen inom kontorsdesign

1. Reception

Receptionen är den första kontaktpunkten där såväl anställda som besökare välkomnas, vilket sätter tonen för företaget och varumärket.

En riktigt bra design fokuserar på akustisk komfort, elegans, hållbarhet och enkelhet. Sammantaget ska miljön vara komfortabel, dra nytta av dagsljuset och ha akustisk elegans. Vanligtvis har receptioner många med hårda ytskikt som glas, kakel och sten. Det skapar ofta eko och ger ett bullrigt och obehagligt intryck.

Att skapa en positiv upplevelse från det ögonblick dina kunder kommer in på ett kontor är verkligen viktigt. Genom att lägga till lite färg och skapa förutsättningar för en behaglig inomhusmiljö med naturligt dagsljus och bra ljudabsorption kan receptionen bidra till att skapa en välkomnande upplevelse.

Produktrekommendationer   

  • Rockfon ® Mono® Acoustic är en unik designlösning med sin innovativa monolitiska yta. Den ger enastående akustisk komfort och minskar behovet av artificiellt ljus, tack vare dess höga ljusreflektion och ljusdiffusionsegenskaper.

  • Chicago Metallic™ Mattvitt 11 bärverk minskar de visuella kontrasterna mellan ditt bärverk och undertaksskivorna, vilket ger ett elegant och nästan monolitiskt utseende.

  • Rockfon Color-all® ger dig möjlighet till en personlig design med ett standardsortiment bestående av 34 kulörer samtidigt som akustiken i utrymmenaförbättras väsentligt.  

2. Korridor och allmänna utrymmen 

Används huvudsakligen för att navigera mellan olika delar av byggnaden.  Korridorer har ofta en framträdande roll på kontoret eftersom de gärna blir  utrymmen för improviserade möten och konversationer. Om bullret inte kontrolleras går ljudet genom hela byggnaden och kan leda till att anställda tappar koncentrationen.

Därför är det viktigt med bra akustik i dessa utrymmen samtidigt som man tar hänsyn till människors generella beteenden genom olika zonindelnings-tekniker. Detta kan bidra till att minska stress och koncentrationssvårigheter som kan orsakas av överhörda samtal, samtidigt som den främjar samarbete och kommunikation.

Produktrekommendation   

  • Rockfon Blanka® finns i en mängd olika modulstorlekar och kanter för att komplettera varje utrymme. Det är inte bara vår vitaste och ljusaste undertaksskiva, utan den ger dig också klassens bästa akustik.
  • Rockfon® Tropic™ är vår allroundskivadabsorption i klass A och en slät premålad vit yta. Den finns i ett urval av standardkanter och modulstorlekar, vilket gör den till ett populärt och prisvärt val.

  • Rockfon® System Maxispan T24 A, E passar i korridorer där bärverket behöver kunna monteras med lång spännvidd. Maxispan kan monteeras över spännvidder upp till 3 meter, vilket ger möjligheter till enkelt montage och underhåll av installationer.

3. Kontor  

Att använda kontoret för att främja välbefinnande blir mer och mer ett standardförfarande med god akustik som en viktig del. Även om ett kontor är utformat för att underlätta samarbete och inspirera till gruppinteraktioner mellan människor, är det också viktigt att ha utrymmen för integritet och koncentration. Ljudabsorption och ljudisolering av god kvalitet säkerställer att den här typen av kontor är lämpliga för olika funktioner.

Produktrekommendationer 

Produkter vi rekommenderar för användning i kontor är: Rockfon® Universal™ BaffleRockfon Eclipse® wall panelRockfon Eclipse® island och Rockfon Blanka® Activity. samtliga har utmärkt ljudabsorption och massor av designflexibilitet, speciellt Rockfon Blanka Activity. Denna 40 mm tjocka produktlinje säkerställer högsta ljudabsorptionsklass även vid låga frekvenser.

4. Mötesrum 

Det är av yttersta vikt att mötesdeltagare – särskilt i ett stort konferensrum med många människor — kan höra vad som sägs. Att undvika långa efterklangstider och eko är viktigt, liksom att säkerställa taluppfattbarhet och bra ljudisolering av integritetsskäl.

Miljön måste vara ljudoptimerad så att alla kan höra ordentligt. Buller i mötesrum uppstår lätt från hårda ytor så korrekt ljudreglering med bra ljudabsorption och bra ljudisolering är avgörande.

Produktrekommendationer 

Rockfon® Soundstop™ — som används tillsammans med Rockfon Blanka® Activity — skapar akustiska barriärer som reducerar ljudöverföringar i plenum.  

5. Matsal, lunchrum  

En matsal eller lunchrum är ett socialt utrymme för anställda att ha en informell pratstund med varandra. Det kan bli mycket trångt och stökigt vid till exempel lunchtider. Skramlet av knivar, gafflar, tallrikar och glas som slår i bordet i kombination med gruppsamtal kan göra att ljudnivån snabbt eskalerar till en obekväm nivå.

Det kräver en genomtänkt akustisk design för att lösa den akustiska utmaningen samtidigt som den ska vara tillräckligt hållbar för regelbunden rengöring.

Produktrekommendationer 

  • Rockfon Eclipse® island är en mycket snygg ramfri akustisk ö som finns i många olika geometriska former. De har hög ljudabsorption och tillför dessutom en kul estetisk design.   
  • Rockfon® CleanSpaceTM är vårt helt nya sortiment av hygienprodukter. Skapa säkra och sunda miljöer med någon av de fyra produkterna i CleanSpace sortimentet

Människor kan inte arbeta och vara produktiva om de inte kan koncentrera sig. Välbefinnande har en central roll på arbetsplatsen, och för att främja en trivsam och sund inomhusmiljö behöver du en bra akustik precis lika väl som du behöver en fantastisk design.

Ta en titt på hela vårt sortiment för att se vilka produkter vi rekommenderar för den perfekta kombinationen av estetik och akustisk komfort och om du vill ha vägledning eller bara information så kontakta gärna en av våra projektkonsulenter.