Inspirerat av ett företags DNA

Det danska läkemedelsföretaget ville att deras nya huvudkontor i Bagsværd, norr om Köpenhamn, skulle vara en ljus och öppen kontorsmiljö samtidigt som det tydligt återspeglar företagets DNA. Henning Larsen Architects vann projektet med sitt snygga förslag på en cirkulär byggnad med en organisk design inspirerad av strukturen och den runda spiralformen på insulinmolekyler. Henning Larsen Architects införlivade också tydliga arkitektoniska hänvisningar till den skandinaviska designtraditionen och till den danska arkitekten Arne Jacobsen, välkänd för sina ägg- och svanstolar som också designat för företaget.

Flexibla akustiska material

Den böjda byggkonstruktionen krävde flexibla byggnadsmaterial för att komplettera sin cirkulära form, och Henning Larsen Architects valde att installera Rockfon® Mono® Acoustic på både vertikala och horisontella ytor i det stora atriumet. Enligt arkitekt Søren Øllgaard gjorde Rockfon Mono Acoustic det möjligt att skapa en fantastisk design med kontinuerliga ytor som binder ihop rummet. Dessutom var det en bonus att kunna göra dessa flexibla undertak och väggar, med de goda akustiska egenskaperna bibehållna.

Naturligt ljus inomhus

Förutom designflexibiliteten och de akustiska fördelarna, gav Rockfon Mono Acoustic-systemet arkitekterna också möjlighet att betona det fantastiska flödet av naturligt ljus i byggnaden. "Med sina kontinuerliga ytor skapar Rockfon Mono Acoustic en enhet, drar in ljuset på ett spännande sätt och ger en mer intressant look med sina rustika ytor," säger Søren Øllgaard och avslutar "Det är uppfriskande att undertaket har en struktur."

Modernt huvudkontor

Bagsværdvej
2880 Bagsværd
Danmark

1/7

Modernt danskt huvudkontor

Land:Danmark
Arkitekt:Henning Larsen Architects A/S
Undertaksentreprenör:MTHøjgaard
Fotograf:Svend Christensen
Kant:TE Elegant Render
Modulstorlek:1200 x 1200

Related case studies