Designbyrån Nuan OY ansvarade för inredningen av Paytrails kontor i Tammerfors som också har ritat företagets huvudkontor i Jyväkylä. Nuans inredningsarkitekt Sanna Laukanaho beskriver hela processen från planering till genomförande av den stora förändringen av kontorslokalen med exponerad betongyta:

– Paytrail ville ha arbetsytor som förkroppsligar företagets varumärke, som stödjer arbete och bekvämlighet och där lokalen kan användas för olika ändamål, med allt från teamwork till utekvällar. Vi kände redan till Paytrails företagskultur mycket väl och började planera med stort fokus på medarbetarna och deras arbete. Vi hade en nära dialog med Paytrail och vår utgångspunkt var att arbetsmiljön är en helhet som skall stödja företagets arbetskultur och olika arbetssätt.

De nya akustiska väggabsorbenterna Rockfon Canva förvandlades till konstverk

Paytrails kontor är en av de första platserna i Norden som använder den nya akustiklösningen Rockfon Canva. Det är en akustikpanel som kan hängas på väggen, och duken kan vara av valfri färg eller med ett helt eget motiv.

Rockfon Canva finns i Rockfons egen Colours of Wellbeing-färgpalett som består av 34 standardkulörer och du kan också få en helt anpassad grafik eller färg efter eget val.

Paytrail

Hämeenkatu 5
Tampere
Finland

Jag ville de anställdas tankar skall flyga fritt när de ser på dem på kontoret. En viss sorts kosmisk bildvärld går igen i verken som ger utrymme åt tankar och kreativitet. Färgsättningarna är också utformade för att stödja de funktioner som utförs i lokalerna.

Sanna Laukanaho

Inredningsarkitekt, Muotoilutoimisto Nuan Oy

I Paytrails lokaler har enfärgade Rockfon Canva i olika storlekar, i färgerna Sage-, Sandelträ-, Eucalyptus-, Mint- och Coral använts, men också flera med unika grafiska mönster som designats av Laukanaho själv. Enfärgade och mönstrade väggabsorbenter bildar en unik samling konstverk.

– Det var viktigt i designen att saker inte bara är vackra, utan allt måste också ha en funktionell vinkel. Vi ville till exempel skapa utrymmen som ger energi och uppmuntrar till samarbete, samt utrymmen avsedda för avskildhet och avkoppling. Verken som skapats på Rockfon Canva stödjer detta, säger Laukanaho.

I utrymmets akustiska lösning ingår även de takmonterade Rockfon Color-All i nyanserna Sandalwood och Sage, och Rockfon Eclipse akustiska öar i nyanserna Eucalyptus, Mint och Sage som hängts upp i taket. I det högre rummet bidrar Rockfon Charcoal som pendlats ner från taket bredvid fönstren sitt till att förbättra rummets akustik.

Lika enkelt som att hänga upp en tavla

Rockfon Canva väggabsorbenter ser ut som ett konstverk och är precis lika enkla att sätta upp som det är att hänga upp en tavla på väggen.

Jag blev positivt överraskad över hur hög kvalitet Rockfon Canva höll. Jag kan definitivt rekommendera dem till mina andra kunder.

Matti Paananen

VD, Celtic-Rakennus Oy

Paytrail

Land:Tampere, Finland
Arkitekt:Suunnittelemo Oy
Interior designer:Designbyrån Nuan Oy
Undertaksentreprenör:Sisustus-Nummi Oy, Celtic-Rakennus Oy
Fotograf:Mikko Käkelä
Produkter:Rockfon Canva® väggabsorbent, Rockfon Color-all®, Rockfon® Eclipse
Modulstorlek:600 x 600, 1760 x 1160

Relaterade fallstudier