Flexibel akustiklösning hindrar förtroliga samtal från att vandra vidare

23 maj 2018

Det är av allra största vikt att kunna ha förtroliga samtal och dela konfidentiell information i kontorsmiljöer. Med modulundertakslösningarna Rockfon® Sonar® dB, Rockfon Blanka® dB och ljudisoleringshuven Rockfon® Rocklux® säkrar man att rummen inte får öron.

Informationsflödet från omvärlden fortplantar sig i en rasande fart. Vi läser, ser och hör i ett aldrig tidigare skådat omfång och delar och twittrar därefter. I och med detta har det förtroliga samtalet fått en exklusiv betydelse. När något sägs inom fyra väggar är det verkligen meningen att det ska stanna där, och med de akustiska undertakslösningarna i Rockfon dB-sortimentet och ljudisoleringshuven Rockfon Rocklux kan man säkra att samtalet förblir mellan rummets fyra väggar.

Som alla vet är akustiken i kontorsmiljöer av allra största vikt för att de anställda ska kunna få arbetsro och trivas. Dåligt ljud och buller försämrar arbetsinsatsen och gör det svårt att koncentrera sig, men privata samtal som överhörs av misstag är ett minst lika stort problem som kan få stora konsekvenser.

Säkrar ljudabsorption och isolering

Men för att säkra en bra ljudmiljö är det inte nog att bara sätta upp vanliga väggar mellan kontorslokalerna, berättar Peter Fritzon, försäljningschef på Rockfon.

- Det är ett vanligt missförstånd att tro att det räcker med att stänga dörren för att ett samtal ska bli privat, men så är inte alltid fallet. Ljudet förmår att fortplanta sig från ett område till ett annat genom dörrar, väggar, golv och luftkanaler. Därför är det viktigt med ljudabsorption i varje enskilt rum, men även med ljudisolering mellan rummen för att skapa bästa tänkbara arbetsmiljö.

Rockfon Sonar dB och Rockfon Blanka dB är brandklassade stenullsskivor med ett ljudabsorberande membran på baksidan som minimerar ljudtransmissioner från rum till rum med mellan 41-46 dB och som dessutom är kända för sin höga ljusreflektion. I kombination med ljudisoleringshuven Rockfon Rocklux ger de ett väldigt bra skydd mot ljud som vandrar vidare.

Lättmonterad med diskret design

Rockfon Rocklux består av en stenullsskiva som är beklädd med mineralfleece på insidan och aluminiumfolie på utsidan, och kan med lätthet monteras på ljusinstallationer där den kapslar in ljuden så att de inte sipprar ut. Den finns i två storlekar som är anpassade till 600x600 eller 1200x1200 moduler och monteras ovan undertaket.

- Information som läcker ut till fel personer vid fel tillfälle kan skapa en väldig massa problem på en arbetsplats. Det handlar inte alls om att någon tjuvlyssnar, utan snarare att de anställda ofrivilligt får ta del av samtal som de inte vill bli involverade i, vilket kan vara ett minst lika stort problem som buller. Med Rockfon dB-sortimentet och Rockfon Rocklux är man iklädd både hängslen och livrem och det har aldrig varit smidigare, avslutar Peter Fritzon.

Kontakta oss

Kontaktuppgifter till alla medarbetare