Kreativ design förbättrar dålig akustik

19 mars 2018

Man behöver inte tvingas att stå ut med dålig akustik även om kontoret redan är färdigt och inrett. Med de nya väggabsorbenterna Rockfon Eclipse kan man nu förbättra akustiken på kontoret på ett kreativt sätt.

Alla har upplevt det: Oväsen och långa efterklanger, som – dag efter dag – stör koncentrationen på det annars så moderna kontoret. Många företag låter bli att ta tag i problemet eftersom de tror att det krävs en dyr och omfattande process för att lösa problemet så att man kan höra varandra i mötesrummet eller få lugn och ro framför datorn.

Design och akustik i en och samma lösning

Därför introducerar Rockfon väggabsorbenten Rockfon Eclipse, som både är lätt att installera, och dessutom är ett designelement som kan formas på väldigt många kreativa sätt.

Försäljningschefen hos Rockfon - Peter Fritzon, berättar att lösningen är väldigt efterfrågad hos företag vars lokaler har många hårda ytskikt och glasväggar som lätt orsakar dålig akustik:

"Det här är en produkt som kan flera saker på en gång. Den löser problem med akustiken, samtidigt som kunderna kan designa den som de själv vill. På så sätt blir akustiklösningen faktiskt integrerad, och man behöver inte kompromissa. Man får både design och akustik i samma paket. Just detta, är det jättemånga av våra kunder som efterfrågar, och nu kan de få det."

Önskemål om designfrihet

Rockfon Eclipse kan anpassas till alla rum, finns i alla upptänkliga färger och i sju olika geometriska former. Sen tillkommer alla de former som man själv kan skapa med akustiklösningen.

Peter Fritzon förklarar:

"Med Rockfon Eclipse kan man till exempel bygga sin egen logo, få en konstnär att skapa ett konstverk eller använda det som en övning i teambuilding genom att göra något kreativt till väggen i mötesrummet. Eller varför inte något helt annat? Det är bara fantasin som sätter gränser för den här akustiklösningen."

Men lösningen skapar inte bara designfrihet för dem som använder kontoret dagligen, förklarar Peter Fritzon, försäljningschef vidare. Det ger också arkitektonisk frihet att skapa kontorsbyggnader med, och i, material som i sig själv inte skapar en bra akustisk miljö:

"Moderna byggnader består ofta av betong, hårda golv och glasväggar. Material och former som är otroligt snygga och stilfulla, men som inte skapar bra akustik på arbetsplatsen. Med den nya akustiklösningen till väggen, får nu arkitekterna frihet att välja material på de andra ytorna. Detta utan att ta hänsyn till de höga akustikkrav som ställs på kontor. För tack vare akustikabsorbenter i undertak och på väggar är kraven uppfyllda. Rockfon Eclipse ger dem den här friheten, eftersom lösningen kan eliminera det som är den största orsaken till en dålig arbetsmiljö; nämligen dålig akustik." avslutar Peter Fritzon.

1/2