Rockfon utökar manskapet i takt med ökad efterfrågan på akustiska undertakslösningar

12 april 2018

Krav och önskemål om gedigna akustiska undertakslösningar befinner sig i en starkt uppåtstigande kurva. Därför anställer Rockfon fyra nya projektkonsulenter för att kunna tillmötesgå det stora behovet.

Att även helt fantastiska projekt kan stå och falla med dålig akustik verkar vara en ökande insikt hos svenska arkitekter. Ingen önskar några dyrköpta erfarenheter i form av inomhusmiljöer med undermålig akustik, utan vill hellre säkra att det blir ett gott resultat redan från början.

Med fokus på akustik och design

Hos Rockfon har man upplevt en stigande efterfrågan på sina akustiska undertakslösningar på kontor, skolor och sjukhus – med Nya Karolinska Solna som främsta exempel – och därför förstärker man nu personalstyrkan för att kunna tillgodose de ökande kraven.
- Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas och vill naturligtvis använda den här medvinden till att se till att vi ligger i front, med kunniga och driftiga anställda, förklarar försäljningschefen Peter Fritzon.

Fyra nya projektkonsulenter

De nya konsulenterna har med sig en gedigen erfarenhet från byggbranschen och god kännedom om marknadens aktörer.
Robert Cedstam kommer från VELFAC, där han har bistått arkitekter med rådgivning omkring fönsterlösningar. Nu tar han med sig erfarenheterna från de här samarbetsprocesserna till Rockfon, och kommer fortsatt att ha ett nära samarbete med arkitekter i Stockholmsområdet.
- Det handlar i hög grad om att arbeta sig fram till de mest optimala lösningarna för varje enskilt projekt och ha respekt för dess unika detaljer både inom design och akustik, säger han.

Hela riket runt

Tendensen med ökade krav på god akustik är knappast något som bara hör huvudstaden till och därför kommer de nyanställda projektkonsulenterna hos Rockfon att träda till i olika regioner i landet. Alla fyra kommer att samarbeta med arkitekter i respektive område och naturligtvis alla direktköpande kunder.
Johan Englund kommer från Tarkett och kommer att vara placerad i Skåne.
Tobias Olsson, som tidigare har haft en egen firma och arbetat med kontorsinredningar till funktionshindrade, kommer att arbeta i Göteborgsområdet och Kim Eklöf, som närmast kommer från en tjänst som projektsäljare hos Inwido (Elitfönster) kommer att utgå från Jönköping, men reser även till Östergötland och Närke.
- Vi har handplockat de här killarna för att kunna möta kundernas och marknadens krav och jag är fullt förvissad om att de kommer att göra ett toppenjobb hos arkitekter, undertaksentreprenörer och byggentreprenörer, avslutar Peter Fritzon.

Kontakta oss

Kontaktuppgifter till alla medarbetare

1/2