Framtiden är inomhus på Stockholm Furniture & Light Fair

29 januari 2019

Vad innefattar egentligen begreppet ”inomhus”? Enligt Rockfon kan svaret bli hur långt som helst, men en sak är säker: inga detaljer är oviktiga när det handlar om att skapa ett bra inomhusklimat i kontorsmiljöer och på skolor. Ljud, ljus och luft påverkar trivsel och välbefinnande i högsta grad, och med tanke på att vi tillbringar 90 % av tiden under tak bör det vara ”no go” att slarva.

Framtiden är inomhus på Stockholm Furniture & Light Fair

Framtiden är inomhus på Stockholm Furniture & Light Fair

När Stockholm Furniture & Light Fair går av stapeln den 5-9 februari i Älvsjö, är Rockfon på plats för att visa de 40 000 besökande varför det är viktigt att hålla fokus på inomhusklimatet. Sida vid sida med vackra, sinnrika möbler och inredningsdetaljer fokuserar Rockfon på vikten av att dagsljus, akustik och bra ventilation inte glöms bort, och att de samspelar med inredning och estetik. Peter Fritzon, försäljningschef hos Rockfon förklarar hur de tänker:

- Det blir ofta lika förödande som kostsamt om man inte ser till att med stor noggrannhet välja rätt sorts lösningar när det kommer till innertak och akustik. Det ska funka praktiskt såväl som estetiskt och ”lyfta” atmosfären i en inomhusmiljö så att folk trivs och mår bra. Det hjälper föga att ha supersnygga, designade möbler om det är svårt att föra ett samtal på grund av dålig akustik eller om man får huvudvärk av en för bullrig miljö.

Helheten och känslan betyder allt

Om man ska skapa lösningar med fokus på människors trivsel och välmående går det inte an att förlita sig på kulisser. Den moderna nutidsmänniskan är kritisk och det var längesedan det kunde gå an med fusk. I takt med det ökade medvetandet kring miljön och vårt ansvar för densamma, ökar även folks krav på hållbara och naturliga material. Peter Fritzon förklarar:

- Det gedigna och det innovativa bör gå hand och i vår monter har vi verkligen lagt oss vinn om att visa att man med smart designtänk kan skapa de mest fantastiska miljöer som håller 360 grader runt.

Det är i monter A26:13 som det händer

Rockfon kommer under mässan bland annat att visa tre olika boxar som påvisar vikten av god akustik. När man sticker in huvudet i boxarna får man både en skogsupplevelse, en skolupplevelse och en upplevelse av atmosfären på det perfekta kontoret. Dessutom har man utvecklat en miljö runt en trappa som fungerar som en social mötesplats och där akustiklösningarna främjar det goda samtalet. I baren som man byggt upp kan man dricka en god kopp kaffe och få höra mer om lösningar kring brandsäkerhet.

Allt för att understryka att begreppet ”inomhus” kan utvecklas i all oändlighet.

Det gedigna och det innovativa bör gå hand och i vår monter har vi verkligen lagt oss vinn om att visa att man med smart designtänk kan skapa de mest fantastiska miljöer som håller 360 grader runt.

Peter Fritzon

Försäljningschef, Rockfon
1/1