ROCKWOOL Group förvärvar Parafon - den svenskbaserade tillverkaren av akustikundertak

5 februari 2020

Parafon blir en del av Rockfon, ROCKWOOL:s verksamhet inom akustiska lösningar, vilket sammanför två ledande varumärken inom interiöra akustiklösningar i stenull.

ROCKWOOL offentliggör att de har förvärvat Paroc:s verksamhet inom akustikundertak, vilken går under varumärket Parafon. Paroc är ett dotterbolag till Owens Corning.

Liksom Rockfon, tillverkar Parafon akustiklösningar i stenull för väggar och undertak. Deras cirka 60 anställda är baserade i Sverige och Finland, där företaget är känt för sin kvalitet och sitt starka varumärke. Det geografiska marknadsfokuset hos Rockfon och Parafon kompletterar varandra bra, vilket kommer att skapa ännu bättre möjligheter att betjäna ett brett spektrum av kunder och segment. Parik Chopra, Managing Director för Rockfon Europa & Asien, säger:

"Parafon är ett starkt varumärke med duktiga människor, bra produkter och lojala kunder. Med detta förvärv expanderar Rockfon sin närvaro in i norra Europa och stärker positionen för stenull och dess enastående akustiska egenskaper. På så vis kan man nu förbättra välbefinnandet på kontor, skolor, sjukhus, industrihallar, logistikcenter, konferenscenter och idrottshallar i Europa."

Parik Chopra fortsätter:
"Vi är en långsiktig aktör inom denna bransch. Interiör akustik är en växande industri som drivs av en ökad medvetenhet om hur buller påverkar människors hälsa, välbefinnande och komfort. Vi ser fram emot att skapa tillväxt för varumärkena Rockfon och Parafon, och att hitta nya och ännu bättre sätt att möta kundernas förväntningar med våra produkter och tjänster."

Anders Dahlbom, vice VD och Managing Director hos Owens Corning Insulation Europe, avslutar:

"Med fokus på akustiska lösningar kommer Rockwool att fortsätta utveckla verksamheten Parafon och betjäna sina kunder på bästa sätt. Owens Corning kommer att fortsätta att stödja Parafon som leverantör av glasfiberfleece och förstklassiga stenullsbaserade material."