Skapa perfekta ljudförhållanden med ljudabsorbenter på väggarna

27 oktober 2021

Den minimalistiska stilen på dagens kontor och skolor med stora, öppna ytor, rustikt utseende och många hårda ytor spelar en betydande roll för akustiken. Många upplever en bullrigare miljö, vilket ger en försämrad arbetsmiljö. Därför är bra akustik väldigt viktigt. Det är här en effektiv ljudabsorbent kommer in i bilden, eftersom den kan bidra till akustiska förbättringar.Kan man dessutom kombinera det med snygg design och produkter i olika färger är det bara positivt.

Minska buller med ljudabsorberande produkter

Har du svårt att höra vad folk säger? Dålig akustik är ett stort problem i många rum så ljuddämpande material som en vägg med ljudabsorbenter och ett akustiskt undertak av mineralull rekommenderas för att du ska kunna skapa akustiskt välbefinnande för dig själv och människorna omkring dig. Detta ger goda arbetsvillkor och bullerdämpning.

Ljud består av vågor, och när de träffar en hård yta reflekteras de tillbaka in i rummet, vilket skapar en lång efterklangstid. Därför är det viktigt att dämpa ljudet. Våra ljudabsorberande väggskivor bryter ner och absorberar ljudvågorna när de träffar mineralullen. Därför reflekteras inte ljudet tillbaka in i rummet, vilket i slutändan eliminerar buller och efterklang.

Slagtåliga ljudabsorbenter för väggmontage

Vi erbjuder ljudabsorbenter av hög kvalitet till väggarna, där både hög ljudabsorption och slagtålighet är avgörande. Väggabsorbenterna är idealiska i miljöer som till exempel skolor och idrottshallar där det finns behov av bullerdämpning men också finns risk för fysisk påverkan. Våra populära väggabsorbenter Rockfon Samson och Rockfon VertiQ är båda slagtåliga och ger en förbättrad akustik med korta efterklangstider.

Rockfon Samson är en slagtålig, effektiv väggabsorbent för skolor och idrottshallar som tack vare ett ytskikt med en speciell väv ger extra stöt- och slagtålighet. Rockfon Samson har även hög ljudabsorption och brandklass A1.

Rockfon VertiQ är en attraktiv och mycket ljudabsorberande väggabsorbent som verkligen dämpar ljudnivån. Väggabsorbenterna levereras med ett stort antal olika kantlösningar, olika färger och tryck med möjlighet att designa en helt unik väggabsorbent.

Installation system, System Eclipse, grey background,  image for RFN product page

Rockfon® System Eclipse Wall™ | Direktmontage av ljudabsorbenter på väggar

Frihet och akustisk komfort med Rockfon Eclipse väggabsorbent

Den populära väggabsorbenten Rockfon Eclipse är en del av det breda Rockfon Eclipse sortimentet. Rockfon Eclipse är en ljudabsorbent som kännetecknas av en slät, matt och extravit yta som lätt kan matcha inredningen på kontor och skolor. Väggabsorbenten har ingen ram utan en målad kant som skapar ett elegant uttryck och harmonierar perfekt med inredningen vid nybyggnationer och renoveringsprojekt.

Rockfon Eclipse väggabsorbent kan monteras på 2 distanser från väggen - 15 mm eller 65 mm. Det betyder att du på ett enkelt sätt kan skapa kreativa ljudabsorberande vägglösningar med olika montage och varianter som tillför väggen en modern och komplex estetisk elegans. Rockfon Eclipse finns i flera olika färger, vilket betyder att det är lätt att skapa sin egen unika design. Montaget av Rockfon Eclipse väggabsorbent är lätt och går till så att fästet skruvas fast direkt i väggen och på baksidan av väggabsorbenten. Rockfon Eclipse är en högpresterande ljudabsorbnet som förbättrar rumsakustiken, eliminerar buller och samtidigt förhöjer rumsuttrycket med stilren design. Resultatet är ett rent nöje för dina öron.

The Netherlands, Silvolde, Woonzorgcentrum De Schuylenburgh Azora, Fleurbaaij Totaalafbouw, Health, Reception, Corridor, Rockfon Eclipse Wall, Be-edge, 1160x1160, white

Ljudabsorbent med kort leveranstid och lätt montage

Rockfon Eclipse är en produkt som oftast finns på lager, så därför är leveranstiden kort. I kombination med att den är lättatt montera, monteringsbeslaget fästs i väggen och i skivan med skruvar, behöver det inte ta lång tid att få den ljuddämpande lösningen på plats. Vi rekommenderar er att kontakta lokala hantverkare som kan hjälpa till att montera denna väggabsorbent som ger förstklassig akustik.

Ljuddämpning i restauranger

Väggabsorbenter borde vara ett självklart val i restauranger som vill erbjuda en större upplevelse, där gästerna kan njuta av maten i lugn och ro och samtidigt kunna ha ett personligt samtal. Väggabsorbenter kan monteras som enda ljuddämpning eller som ett komplement till ett ljuddämpande akustiskt undertak. Många restauranger arbetar med rustika uttryck i stora lokaler, och då gäller det att förbättra akustiken. Montaget går fort, vilket betyder att resturangen ofta kan hålla öppet även under installationen. Tack vare väggabsorbenternas goda akustiska egenskaper förbättras ljudmiljön i restaurangen avsevärt till det bättre efter installationen.

Läs mer om hur du kan förbättra akustiken på restauranger i vår broschyr.

The Netherlands, Silvolde, Woonzorgcentrum De Schuylenburgh Azora, Fleurbaaij Totaalafbouw, Health, Reception, Corridor, Rockfon Eclipse Wall, Be-edge, 1160x1160, white

Väggabsorbent på motsvarande 20 % av takytan

Vi kan varken se eller röra vid akustiken i ett rum, men vi märker tydligt när vi är i ett rum som har dålig akustik. Vi får svårt att koncentrera oss, vårt välbefinnande minskar, vår förmåga att ta in information blir dålig och i värsta fall riskerar vi t.o.m. att bli sjuka. Det är därför det är så viktigt att eliminera buller med ljudabsorbenter, så att vi kan skapa bra miljöer för människor att trivas i.

För att optimera akustiken i det enskilda rummet rekommenderas att en vägg kläs med ljudabsorberande material, som en väggabsorbent, motsvarande cirka 20 % av rummets yta. Självklart ska man också använda taket till att förbättra akustiken med hjälp av akustiska undertaksskivor av stenull. Se vårt stora sortiment av ljudabsorberande lösningar för ditt undertak här.

 

Mikkeller - Taipei,China,Taipei,Keng Yu Design Office,Rockfon Eclipse,B-edge,1160mmx1160mm,white

Är akustikpaneler det samma som väggabsorbenter?

Ja, kärt barn har många namn. Alla Rockfons produkter som vi kallar väggabsorbenter eller väggpaneler är akustikpaneler av stenull för väggar. Akustikpaneler för väggar kan användas både som komplement till ett akustiskt undertak, eller som en lösning där akustiska undertak inte är ett alternativ. Det kan vara ett rum som är öppet upp till bjälklaget, eller undertak med för många tekniska installationer eller rör. Prata med din Rockfonspecialist och få hjälp att hitta just den lösning för undertak och väggar som passar din inredning för bra akustik och en god inomhusmiljö.

Boka ett möte med oss

Behöver du mer information om akustik, ljudabsorbenter för undertak och väggar? Vill du veta mer om inomhusmiljö, trender, hållbarhet inom byggbranschen eller har du ett specifikt projekt du behöver råd kring? Kontakta då vår kundtjänst i dag eller boka ett möte med oss ​​– det kan vara allt från 15 minuter med några snabba frågor, eller ett längre möte med flera kolleger. Fyll i formuläret här.

Error rendering content