Rockfon® Canva - uttrycksfull design med felfri akustik

Med djärva, moderna mönster, perfekta bilder och kraftfull akustik skapar RockfonCanva lugna arbetsmiljöer som maximerar integriteten samtidigt som de tillåter ökat samarbete.

Rockfon Canva

Rockfon® Canva väggabsorbenter i kulör Sage, Eucalyptus och Azure.

Välkomna personalen tillbaka till kontoret

En arbetsplats är en kraftfull miljö för att främja engagemang, inspiration, innovation och produktivitet. Arbetsplatsens design ska vara en helhetsupplevelse där medarbetaren känner sig inkluderad, rättvist bemött, bekväm och frisk. På grund av uppkomsten av covid-19-pandemin har vi sett en ökad medvetenhet om hälsa och välbefinnande på arbetsplatserna. Medarbetarna är ivriga att återvända till kontoret för samarbete och innovation så länge som hälsosäkerhetsstandarder uppfylls. För att tillgodose dessa behov av att rekrytera och behålla talanger är det viktigare nu än någonsin för företag att designa kontor som prioriterar de anställda och deras personliga behov. Detta resulterar i utvecklingen av mer människovänliga kontor.

En arbetsplats med fokus på medarbetarna, deras möjlighet till flexibilitet och trivsel.

"Human-based office" är en strategi för flexibla arbetsplatser, där medarbetarna står i centrum. Det är ett nytt alternativ för öppna kontor, där designen prioriterar människor, välbefinnande och flexibilitet. De kan anpassa sin arbetsmiljö utifrån sitt specifika humör, behov och preferenser. Det låter dem välja mellan en mängd olika inställningar för att underlätta och stödja den typ av arbete de utför.

Följaktligen förstärkte det strukturella förändringar och förvandlade de traditionella kontorslandskapen till nav för anslutning, koncentration och utrymmen som stödjer många olika sätt att arbeta. Det är tänkt att vara funktionellt, strategiskt och estetiskt tilltalande: en övergång från individuella till flexibla delade utrymmen som allokerar produktivitetshöjande samarbetsutrymmen. Medarbetaren kan röra sig fritt på kontoret för att hitta den perfekta arbetsplatsen.

Som ett resultat måste interiören tjäna flera syften med anpassningsbara möbler och designelement, för en mängd olika funktioner. Möblerna ska helst vara icke-porösa med antimikrobiella ytor som är lätta att rengöra för att säkerställa hälsa och hygien. De bör också tillföra olika accenter för att skapa olika stämningar. Där kan färger vara ett kraftfullt verktyg för att skapa kreativitet.

Med ett ökande antal människor som har dålig erfarenhet av kontor med öppen planlösning, på grund av höga ljudnivåer, är det viktigt att beakta akustiken redan i början av designprocessen. Det betyder att även om kontoret behöver underlätta samarbete så måste vi i första hand bevara integriteten. 

Rockfon® Canva - uttrycksfull design med felfri akustik

Med dagens uppsving för människocentrerade, flexibla och anpassningsbara arbetsplatser, anser vi att kontorsdesign bör passa för olika humör, funktioner och varumärken. Det är därför vi har samarbetat med det danska designföretaget Akuart för att utveckla Rockfon Canva, en produkt som kombinerar estetik och bästa ljudabsorption för att ge dig möjlighet till modern design med felfri akustik.

Rockfon Canva är designad som ett konstverk som ger dig ett smart sätt att skapa flexibla utrymmen med bra känsla. Med obegränsade designalternativ kan du välja vilken färg som helst från vårt Colours of Wellbeing sortiment eller skräddarsy din egen för att få fram en viss stämning eller visuell identitet. Du har också möjlighet att skapa andra uttryck med produkten eftersom absorbenterna kan hängas i taket, monteras på väggen eller placeras på golvet.

Den modulära formen och de utbytbara dukarna ger dig friheten att helt enkelt beställa en ny duk för att fräscha upp interiören när hyresgäster eller rumsfunktioner förändras.

Produktfamiljen Canva har bästa ljudabsorption, skapar en felfri akustisk miljö som hjälper människor att prestera bättre, att vara lugna, glada och fokuserade på arbetsplatsen. Det perfekta konstverket med brandbeständighet som ger dig ett smart sätt att skapa flexibla, må bra utrymmen. Det har varit ett nöje att samarbeta med det danska designföretaget Akuart för att utveckla produktfamiljen Canva.

Marie Oskarsson

Rockfons Product Manager

Ett designelement med djärva, moderna konsttryck och kraftfull akustik som skapar snygga mönster och fridfulla arbetsplatser. Du kan prova dig fram med Canva-portföljen genom att använda vår 3D-konfigurator och utforska de oändliga designmöjligheterna.

Dessutom, är de lätta att flytta, vilket gör det möjligt att förändra arbetsplatsen på ett ögonblick. Från samarbetsnav till privat arbetszon - allt är möjligt med Rockfon Canva.

Besök Rockfon® Canva™ produktsida för att lära dig mer