Låt fantasin flöda fritt med Rockfon Eclipse ® Customised

Sätt personlighet, stil och akustisk prestanda i spel i din inredning med våra Rockfon Eclipse Customised öar. Släpp lös din kreativitet och skräddarsy designen i vilken form och färg som helst.

rockfon eclipse customised

Rockfon® Eclipse Customised öar i kontorsmiljö

Unik design öppnar dörrarna för bättre prestanda

Harvard Business Review framhåller att om ett företag vill uppnå projektmilstolpar måste teammedlemmarna träffas fysiskt och interagera med varandra. Modulära kontor kan bidra, eftersom kommunikation, kreativitet och samarbete flyter bättre och mer regelbundet i den här typen av miljö.

Skräddarsydda inredningar passar perfekt in i den modulära kontorsstrategin. När kontoret byter från de traditionella tätt packade arbetsplaterna till dynamiska kontor med öppen planlösning bör utformningen av arbetsplaterna vara flexibel för att rymma kreativitet och främja olika arbetsmetoder, med utrymmen och zoner med flera användningsområden. Med skräddarsydda inredningar kan företagen stärka sina varumärkesidentiteter, komplettera den estetiska inredningen och utnyttja utrymmet till fullo .

När omgivningen är komfortabel med rätt belysning, rätt temperatur, visuell estetik och tyst ljudatmosfär blir arbetet mer effektivt. Med tanke på hur mycket tid en person tillbringar i kontorsmiljön bör inredningen skapa ett bekvämt och utrymme med bra ljudmiljö där personalen kan njuta av sin dag. Med andra ord, skräddarsydda design ger många personliga och professionella fördelar på arbetsplatsen.

En holistiskt designad arbetsmiljö med unika element främjar kreativitet

En skräddarsydd arbetsplats hjälper till att underlätta och utveckla kreativitet. Utan tvekan är kreativitet en av de mest värdefulla valutorna i den globala ekonomin. Detta gör att företag kan differentiera sina kommersiella erbjudanden och ge dem en konkurrensfördel på en fullproppad marknad. I den moderna världen är kreativitet lika med produktivitet, där organisationers förmåga att ständigt förnya sin produktportfölj är direkt kopplad till företagets tillväxt.

En kreativ arbetsplats ska få medarbetarna att känna sig bekväma, och det är viktigt att tillhandahålla de verktyg och resurser de behöver för att vara produktiva. Det inkluderar saker som tillräckligt med kontorsutrymme, bekväma möbler och olika zoner som främjar olika arbetssätt. Företag som vill ha en kreativ arbetsmiljö bör se till att ha en modulär design som återspeglar de olika arbetssätten som kan förekomma och uppmuntrar till inspirerande arbete på arbetsplatsen, både formellt och informellt.

Oavsett storleken på kontorsutrymmet byggs de anpassade designelementen för det specifika området.  Genom att adressera individualitet och personliga upplevelser uppmuntrar det till kreativt tänkande. När vanliga trista massproducerade möbler ersätts med unika skräddarsydda inredningselement lyfts medarbetarnas humör.

Skräddarsydd design omfattar former, färger och inspiration från naturen

Färger och dess inverkan på människor har varit i högt upp på agendan de senaste åren. När man ser en färg startar en fysisk upplevelse följt av att hjärnans hypotalamus får informationen och styr vår ämnesomsättning, beteendemönster och känslomässiga reaktioner. 

Varje färg utlöser känslomässig respons bortom humör och känslan för utrymmet. Att integrera rätt färgpalett kan vara direkt länkat till ett bättre fysiskt välbefinnande. Färgpaletten bör gå utöver de traditionella neutrala nyanserna, eftersom applicering av starkare färger ger en explosion av energi och livlighet i utrymmet. Med andra ord måste en design med anpassade färger hitta rätt balans mellan komfort, värme, neutralitet och naturinspirerad design.

Konst är ytterligare ett verktyg — som företag kan utnyttja — för att skapa en kreativ arbetsmiljö, som kan spegla företagens värde och vision på ett innovativt och kreativt sätt. Skräddarsydd konst och varumärkesinspirerade installationer spelar en stödjande roll för upplevelsen av miljön och initierar en kreativ sfär.

Eftersom kurvor och släta, väldefinierade kanter ger en bekväm och avslappnad atmosfär, ersätter de så sakta raka linjer. Genom att införliva dessa nya trender som väggkonst och i taken, bidrar de till att göra ett statement, ändra känslan av ett utrymme eller visualisera varumärket.

Sammantaget öppnar holistiska, skräddarsydda designmetoder för nya initiativ, nya designvisioner och olika zoner som uppmuntrar personalen att tänka utanför ramarna och komma med nya idéer.

Skapa en perfekt och problemfri design med Rockfon Eclipse Customised

Det är dags att du släpper lös din kreativitet med Rockfon® Eclipse Customised. Denna produktlinje ger dig fullständig frihet till skräddarsydda inredningselement som ger en personlig stil med akustisk excellens.

Med klassens bästa ljudabsorption kan dessa nedpendlade akustiska ö-lösningar skapa en fridfull samarbetsmiljö där människor kan känna sig glada, bekväma och produktiva. Dessutom ger den modulära designen dig möjligheter att komplettera ditt utrymme med olika former och storlekar.

Prestandan för våra Eclipse-produkter är helt enkelt enastående. Det är upp till dig att designa nu. Du kan understryka ditt varumärke med att introducera färger på kontoret eller använda dessa skräddarsydda öar som vägvisare eller för skyltning, för att underlätta för anställda och gäster. Du har total frihet att designa hur du vill och jag kan inte vänta på att få se vad din kreativitet kommer att tillföra din inredning med dessa nya möjligheter.

Marie Oskarsson

Rockfon Produkt Manager

Du kan leka med alla tänkbara former och färgkombinationer, eller så kan du arbeta med vårt designerutvalda färgsortiment - Colours of Wellbeing - som är handplockade specifikt för att ge energi, fokus, avslappning eller inspiration till användarna. Det är det kostnadseffektiva sättet att tillföra både karaktär och akustisk harmoni till moderna interiörer med många användningsområden. 

Låt din fantasi flöda med Eclipse Customised öar och väggabsorbenter i valfri stil, form eller färg. Kom igång genom att besöka Rockfon Eclipse Customised och välkomna personligheten, stilen och den vackra akustiken i din design.

Besök Rockfon Eclipse Customised produktsida för att lära dig mer