Utrymmen som är lika fantastiska som de låter med Rockfon Mono Acoustic

Skapa en arkitektonisk triumf med ett tidlöst utseende och briljant akustik genom att använda Rockfon Mono Acoustic.

Rockfon Mono Acoustic

Rockfon® Mono Acoustic på Amsterdams domstol

En tidlös design har en stark känsla av plats med kopplingar till omgivningen och funktioner som smälter in i sammanhanget. Valet av färger, texturer, former och material återspeglar och kamouflerar utrymmet med omgivningen och dess syfte. 

Anpassningsbar arkitektonisk design med hållbara material för framtidssäkring

Arkitektur är en aktiv sektor som lätt tar till sig information, kommunikation och teknik inom sina områden. Syftet med arkitektonisk design är att förbättra människors liv och i dagsläget rör vi oss mot mindfulness, välbefinnande och komfort i utrymmena. Avsikten är att skapa tidlösa, fria, glada och bekväma utrymmen för alla stadier och aktiviteter i ett mänskligt liv. Med ny teknik på området välkomnar arkitekturen olika element och designtrender med fokus på material, konstruktioner och nya strukturer.

Med en aktiv miljörörelse bör byggmaterialen främja återvunnet material och slutna system, samtidigt som de behöver vara certifierande enligt WELL, LEED, BREEAM – för att nämna några alternativa certifieringar. Dessutom främjar den miljömedvetna arkitekturtrenden en nära relation till naturen med användning av naturliga element och material, vilket främjar tidlös arkitektur. 

Tidlös design i ett modernt sammanhang

En modern industriell stil är en fängslande kombination av råa inredningselement med naturligt ljus och högt i tak. Vinklarna, formerna och linjerna är inspirerade av traditionella tekniker; Men när den tillämpas i ett innovationssammanhang finns det ingen gräns för kreativitetet inom den moderna industriella stilen. Den harmoniserar funktionalitet och minimalism i utrymmet, samtidigt som den maximerar glamouren och den tidlösa skönheten i olika former och gestaltningar. Begreppet högkvalitativa råvaror är grunden i det konstnärliga arbetet, samtidigt som oregelbundna, grova och släta ytor kompletterar inredningsdesignen.

Den futuristiska arkitektoniska designen förbinder det förflutna med framtiden, vilket säkerställer att det förblir värdefullt genom tiderna. Dessutom är det en stor investering i tid, pengar och arbete när man utformar en ny byggnad. Därför bör denna nya plats kunna komplettera både det nuvarande sammanhanget och de framtida tillämpningarna. Med andra ord bör arkitektoniska konstruktioner uppskattas och vårdas i många år framöver. Syftet med byggnaden kan ändras men byggmaterialen ska kunna stå emot tidens tand.

Viktiga tips när man designar tidlös arkitektur

En arkitektonisk design betyder också att en undertaksdesignen är viktig när det gäller att skapa en känsla av tidlöshet. Ett vanligt vitt undertak kan få ett utrymme att kännas rent och lugnt, medan ett undertak med struktur eller mönster kan ge värme och karaktär. Slutligen är det viktigt att, när det är möjligt, använda naturliga material för att skapa en känsla av organism och tidlöshet. Sten, trä och metall är alla bra val för detta ändamål. Rummets material och funktion måste balanseras estetiskt och harmoniskt.

Utöver det är belysning också en nyckel för att skapa en känsla av tidlöshet. Armaturer med varmt ljus hjälper till att skapa en mysig atmosfär, medan en kallare LED-belysning kan ge en mer modern känsla.

Akustik är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när man utformar ett utrymme. Dålig akustik kan få ett rum att kännas obekvämt och bullrigt, medan god akustik kan göra det mer behagligt att vistas i det.

Stenull är ett utmärkt akustiskt material som hjälper till att absorbera ljud och skapa en lugn miljö. Det är också brandsäkert, vilket innebär att det kan användas i offentliga utrymmen utan risk för brandspridning. Dessutom kan undertak av stenull bidra med lite mer texturer och därmed skapa ett visuellt intryck i ett utrymme, samtidigt som de förbättrar akustiken.

Skapa en tidlösa design med Rockfon Mono Acoustic

När man designaren interiör kan det vara en verklig utmaning att se till att utrymmet inte bara är visuellt tilltalande utan också representerar en bekväm miljö för människor att vistas i.

”Rockfon Mono Acoustic undertaket är ett riktigt blickfång i den transparenta foajén eftersom det är ett skarvfritt, slätt och elegant system där alla typer av installationer kan döljas. Dessutom uppfyller dessa system fullt ut de akustiska krav som denna ståtliga och offentliga byggnad måste uppfylla,' sa Luuk Dietz, arkitekt och projektledare på KAAN Architecten, projekt: New Amsterdam Courthouse.

Är du redo att tänka utanför boxen? Tänk Rockfon® Mono® Acoustic. Denna innovativa lösning låter dig skapa en signaturlook med briljant akustik i ett enda mästerligt drag. Tillverkad av hållbart framställd, återvinningsbar stenull, Mono Acoustic återspeglar dagens tidlösa designtrender genom användning av hållbara material och släta organiska ytor.

Rockfon Mono® Acoustic öppnar obegränsade möjligheter att designa och forma imponerande arkitektoniska undertak med fantastiskt ljus och suverän akustik. Monteras platt, lutande eller böjd, släpp loss din kreativitet.

Ljudsäkra inte bara din design, utan framtidssäkra den också. Låt Rockfon Mono Acoustic att på ett vackert sätt svepa sig runt dina väggar och innertak och skapa ett signaturutseende som bidrar till att öka användarnas välbefinnande. Kom igång genom att besöka Rockfon® Mono ® Acoustic och skapa din nästa akustiska design tillsammans med oss.  

Besök produktsidan för Rockfon® Mono ® Acoustic för att få veta mer

Det är värt att betona att Rockfon Mono Acoustic ger ett stort bidrag till användarnas välbefinnande, inte bara på grund av förbättringen av rumsakustiken. Mono Acoustic har till exempel 87 % ljusreflektion och 99 % ljusdiffusion – vilket också förbättrar den naturliga ljusspridningen i alla rum. Detta minskar i sin tur behovet av hård artificiell belysning. Studier har visat att ju mer naturligt dagsljus du utsätts för under dagen, desto bättre sover du på natten – så att spendera tid i ett utrymme med Rockfon Mono Acoustic har en positiv inverkan på det individuella välbefinnandet, inte bara när du är i byggnaden, utan också långt efter att du har lämnat den.

Edward Blake

Rockfon Product Manager