Rockfon Senses - ger en fräsch look med naturliga designelement som väcker alla sinnen

Fräsch, modern, biofil design gjord av alpina blommor, gräs, mossa och löv. Rockfon Senses kombinerar organiska material med stenullens enastående akustiska egenskaper.

rockfon senses

Rockfon® Senses leaves

Främja biofil design med naturliga väggabsorbenter

Livet på jorden står inför en förändring med tanke på den eskalerande miljökrisen, pandemiska sjukdomar och andra utmaningar som uppstår eftersom vi lever i ett komplext och högt digitaliserat globalt samhälle. Det är ett tydligt bevis på att vi måste agera och förändra vår uppfattning om hur vi påverkar vår omgivning. Detta har faktiskt skapat en trend där designlösningar går över till en mer hållbar profil, med fokus på välbefinnande och dess inverkan på planeten och människorna.

'Människor kommer att bjuda in naturen genom att använda färger och naturliga material. Den växande medvetenheten om holistisk design fokuserar på hållbarhet och behovet av att återknyta kontakten till naturen som en av de främsta drivkrafterna för framtida designlösningar. Man är medveten om hur omgivning påverkar beteenden och jag förväntar mig att vi kommer att se designlösningar där människor kan röra och känna. Den holistiska designstrategin kommer att påverka hur produkter och lösningar stödjer välbefinnande och hjälper människor att få kontakt med naturen, säger Christian Klinge, innovationsdirektör på Rockfon.

Att använda naturmaterial, dagsljus och gröna växter för att skapa en effektiv och tilltalande byggd miljö är kärnan i den biofila designtrenden. Människor har utvecklats för att arbeta i och med naturen. Trots det urbana industrisamhället är vi inte anpassade för det utan längtar snarare efter naturen och dess kraft. Att designa med naturliga egenskaper hjälper oss att minska vårt koldioxidavtryck och det ger dessutom hälsofördelar – som sänkt blodtryck och minskade stressnivåer.

Inredningsdesign som omfattar alla sinnen

Vi människor dras naturligt till utrymmen med naturligt ljus, frisk luft och grönska. Denna släktskap, även känd som biofili, är djupt rotad i vårt DNA. Men moderna framsteg som industrialisering och digitalisering har resulterat i miljöer som avskärmat oss från många av dessa grundläggande byggstenar.

En ny era börjar, och vi vill återknyta kontakten med naturen eftersom avsaknaden har visat sig ha negativa effekter på vår allmänna hälsa och vårt välbefinnande. Med mer än 90 % av vår tid tillbringad inomhus är trenden att använda organiska material inomhus viktigare än någonsin. Inredningsarkitekturen är ett av de olika lager av element som väcker känslor hos oss. Inredning bör tilltala alla sinnen där alla element tillsammans skapar den perfekta inomhusmiljön.

Våra sinnen spelar en betydande roll i hur vi upplever och reagerar på vår omgivning. Känsel, lukt, syn och ljud tolkar på samma gång både kvalitet och komfort i ett utrymme. Vår hjärna kombinerar alla dessa intryck för att skapa en multisensorisk upplevelse och informationen som tas emot påverkar vårt humör, vårt beteende och vårt allmänna välbefinnande.

En plats som doftar gott

En behaglig doft har kraften att förbättra vårt humör och skapa lust att stanna längre i rummet. De naturliga essenserna från växter och naturliga material balanserar, harmoniserar och främjar en hälsosam miljö. De är länken för inspiration och positiv association mellan rummet och dess användare. Att sprida en naturlig arom i arbetsmiljön kan på ett effektivt sätt hjälpa de anställda att slappna av och fokusera.

En bra ljudmiljö

Att sätta rätt ton för din inredning är viktigt, eftersom du inte vill att rummet ska vara vare sig fullt av buller och störningar eller helt tyst. Det kräver en bra balans mellan tystnad och ljud för att skapa hälsosamma utrymmen. Många studier har visat att oönskat buller påverkar vår koncentrationsförmåga på ett negativt sätt. Det gör oss irriterade eftersom varje rörelse kan få oss att känna oss obekväma. Därför bör inredningen kunna absorbera oönskat ljud och balansera det med akustiska åtgärder för att få en design som ser lika bra ut som den låter.

Den holistiska designstrategin kommer att påverka hur produkter och lösningar stödjer välbefinnande och hjälper människor att få kontakt med naturen.

Christian Klinge

Innovationsdirektör på Rockfon

Ärliga material

Texturerna på olika inredningselement kan avsevärt påverka hur ett utrymme ser ut och känns. Att välja en visuellt tilltalande estetik med noggrant utvalda texturer, ytor och material kan öka komfort och uppmuntra interaktion. Att införliva naturliga element kan öka tillfredställelse och välbefinnande eftersom det är en drivkraft för kontakt mellan användarna. En balans mellan hårda och mjuka material, grova och släta strukturer, säkerställer ett fullt fungerande utrymme.

En visuellt tilltalande inramning 

Själva designen tilltalar vår mest uppenbara känsla. Hur det ser ut, färgschemat, belysningen och användningen av naturliga element kommer att påverka vårt humör, produktivitet och välbefinnande. Designen kräver noggrant övervägande då det stimulerar en önskad respons, där färger är en av nyckelkomponenterna som kopplar inredningen till ett varumärke eller en specifik känsla. Designen utlöser vissa stämningar som överensstämmer med den estetiska visionen och den tänkta känslan av utrymmet.

Lägg till modern biofil textur till din design med Rockfon® Senses

Rockfon Senses akustiska väggabsorbenter är gjorda av doftande alpängsblommor, gräs, löv och mossa. De f ångar naturens känsliga skönhet och tillför en frisk fläkt till din inredning.

Vi tror att det är viktigt att designa för alla sinnen. Det är därför vi har samarbetat med Organoid Technologies GmbH i Österrike för att skapa denna produktlinje — som kombinerar stenullens goda ljudabsorberande egenskaper med de naturligt vackra materialen från Organoid®.

Rockfon Senses är designad för att skapa biofila utrymmen genom att föra in naturens skönhet i inomhusmiljön. Förutom enastående akustisk prestanda skapar de naturligt behagliga texturerna en upplevelse utöver det vanliga och som väcker alla sinnen hos de som använder dem. Materialen som används anskaffas på ett hållbart sätt och är handgjorda av 100 % organiska material i en CO2 -neutral anläggning. Så genom att använda Rockfon Senses bidrar du i hög grad till att främja tillväxten av trenden med grön arkitektur.

'Rockfon Senses är lätt att integrera i din design. Utbudet av väggabsorbenter kommer i ett urval av fem naturliga ytor – från fräscha vårblommor till känsliga fallna löv, djupt grön mossa eller texturerat alpint hö. Efter att ha valt den yta som passar ditt utrymme tar installationen bara några minuter, det är lika enkelt som att hänga upp en tavla på väggen. Plug and play. Bjud in en bit av naturen i ditt utrymme och njut av lugnet och stressavlastningen som gröna omgivningar erbjuder med ljudabsorberande egenskaper i klass A, säger Marie Oskarsson, produktchef på Rockfon.

Besök Rockfon Senses produktsida för att lära dig mer