Akustiken var i fokus när den fristående privatbostaden skulle renoveras

När huset från 1987 skulle renoveras från golv till tak var en sak säker: akustiken måste förbättras avsevärt. Det vita, akustiska undertaket i vitt sattes upp av husägaren och har därefter gett upphov till många positiva kommentarer.

Familjen från Hedehusene i Danmark består av föräldrarna Katja och Nicolai och deras två pojkar som båda har mycket energi. Huset fylls dessutom ofta med gäster från den stora familjen eller vännerna, som alla kommer för festliga tillfällen och middagsbjudningarf. Vid de stora familjemiddagarna uppstod det tidigare ofta buller och det var svårt att höra varandra - irritationen blev påtaglig. Det var därför helt naturligt att man vägde in akustiken när huset skulle få en totalrenovering sommaren 2019.

Golv, tak och väggar exponerades för att få fram den råa betongen. I en lätt, nordisk stil byggdes huset om. Och utrymme gjordes för familjen både när man är många och när det ska vara kul. Nu finns det utrymme för dans i köket och för tyst läsning i vardagsrummet. Du kan enkelt bygga och leka med lego vid matbordet, samtidigt som du lagar mat på spishällen. Den akustiska förbättringen och den korta efterklangen ger en konsekvent lugn där alla kan höras och det inte finns något behov av att skrika till varandra. Den akustiska skillnaden ska inte förringas. Nicolai säger: "I själva verket märks det omedelbart varje gång vi får nya gäster som inte har varit här sedan vi renoverade. Alla märker att det är extra lugnt här när de går in i köket."

Private Home (Bostäder)

Fløng
Hedehusene
Danmark

Alla märker att det är extra lugnt här när de går in i köket

Nicolai

Husägare

Den valda undertakslösningen med akustiska skivor från Rockfon blev en gör-det-själv-lösning. Det var lätt att sätta upp och när skivorna behövde skäras till, i t.ex. burspråk och för ventilation och spotlights, användes en vanlig hobbykniv snabbt och enkelt. Efter en hård renovering av ett helt hus var det en lättnad att undertaket var så enkelt att sätta upp. I vanliga bostäder är det också en fördel med den mycket låga montagehöjden - det finns inte så mycket höjd att ta av.

Katja avslutar - "Vi är så nöjda med den helt vita ytan och det ljus vi har nu i vårt vardagsrum och kök. De vita undertaken gör det mycket mer inbjudande och öppet jämfört med det gamla trätaket. Vi har inte kompromissat med vår inredning och personliga stil. Vi har ett undertak som passar vårt hus, vi har fått mer ljus längre in i huset och bäst av allt är den lugna atmosfären som blir av den goda akustiken. "

De vita undertaken gör det mycket mer inbjudande och öppet jämfört med det gamla trätaket.

Katja

Husägare

Privatbostad

Land:Hedehusene, Denmark
Undertaksentreprenör:Nicolaj & Katja
Produkter:Rockfon Blanka®
Kant:X
Modulstorlek:1800 x 600

Relaterade fallstudier