I januari 2019 gick Hotel Riverton, Göteborgs största privatägda hotell, i gång med en storskalig renovering. Fokus genom hela processen låg på att få fram en internationell designkänsla och därmed nå nya målgrupper. För att skapa en unik och rofylld miljö som behagar gästens alla sinnen, valdes det akustiska undertaket Rockfon Color-all till restaurangen, konferenslokalerna och den helt nya spaavdelningen. Hotellet erbjuder en helhetsupplevelse kryddad med mat och dryck, flera mötes- och konferensmöjligheter, och framför allt – en god natts sömn.

Lyxkänsla på familjärt vis

Hotel Riverton erbjuder det bästa av två världar: närhet till vattnet och närhet till staden. Tack vare renoveringen på 225 miljoner kronor kan man nu stärka positionen på Göteborgskartan för både affärssegmentet och nya målgrupper, samt erbjuda en förbättrad upplevelse med lyx och en familjär känsla.

Inredningsarkitekten Maria Montecinos Franjola berättar:
- Vi kallar oss själva för Göteborgs personliga designhotell, där design står för alla de exklusiva material, färger och möbler som man finner hos oss. Därför ville vi inte heller ha ett standardtak, och Rockfons stora urval av kulörer och modulstorlekar gjorde till sist valet enkelt för oss.

Hotel Riverton

Stora Badhusgatan 26
411 21 Göteborg
Sverige

Karen Haller - colour consultant

Se videon om "Färgernas psykologi"

Med Karen Haller, författare och expert inom tillämpad färg
och designpsykologi

Rockfons stora urval av kulörer och modulstorlekar gjorde till sist valet enkelt för oss.

Maria Montecinos Franjola

Inredningsarkitekt
1/4

Hotel Riverton

Land:Gothenburg, Sverige
Arkitekt:White Arkitekter, Göteborg
Entreprenör:Calin Papp
Undertaksentreprenör:Ivar Celander AB, Mölndal
Fotograf:Photos owned by Hotel Riverton
Produkter:Rockfon Color-all®
Kant:E24
Modulstorlek:1200 x 600

Relaterade fallstudier