Naturkraft, Ringköping

Ringköping erbjuder det engagerande upplevelsecentret Naturkraft. Här kan du uppleva de spännande naturkrafterna och sätta fart på alla dina sinnen - och det kanske är precis vad du behöver för att orka köra vidare efteråt.

Vi är övertygade om att Naturkraft levererar en fantastisk upplevelse - och vi är ännu mer säkra på att du kommer att njuta av upplevelsen i lugna omgivningar med bra akustik. Vi kan faktiskt garantera just det, eftersom det är våra vackra akustiska undertak i färg som säkerställer en bra ljudmiljö i upplevelsecentret.

Om du tar dig tid att besöka Naturkraft, lägg märke till den härliga akustiken. Vi är väldigt stolta över projektet. Du kan gå direkt till  Naturkraft och köpa biljetter eller se öppettider så du kan planera ditt stopp i Danmark.

DK, Naturkraft, Ringkøbing, Thøgersen & Stouby and landscape architect SLA, Leisure, Museum, Rockfon Color-all, A-Edge, grey

Arboretum, Hörsholm

Vi lämnar Jylland och åker vidare till semester på Själland. Här tar vi oss till Hörsholm, där vi hittar Arboretum. Arboretumet är en botanisk trädgård med en unik samling buskar och träd som bland annat används för olika forskningsprojekt. Så om du gillar vacker natur - och vem gör inte det? - så är det här ett stopp du behöver lägga till din rutt.


Arboretumhusen är kopplade till den botaniska trädgården - och vi har ett mycket speciellt förhållande till dem. Detta är ett projekt som vi har varit inblandade i. Atmosfären från den vackra, tysta naturen tas med in och där inne har vi hjälpt till att skapa en lugn miljö för anställda och besökare. När du gått in från den vackra botaniska trädgården till Arboretum, ser du hur Rockfon Blanka undertaksskivor skapar en ljus och härlig inomhusmiljö.

Läs mer den botaniska trädgården här.

DK, Arboretet, Hørsholm, Claus Francke ApS, School, Exterior

Toldboden, Köpenhamn

TTuren går videre till härliga Köpenhamn som bjuder på e uppsjö av sevärdigheter. Nu när vi inte kunnat besöka Köpenhamn på över ett år kan du kanske behöva lite hjälp att hitta Köpenhamns toppattraktionerna här.

Vår Tour de Copenhagen sticker ut från de vanliga sevärdheterna och är istället platser vi har en speciell relation med - och vi börjar på Restaurang Toldboden. Om du är på bilsemester, har kört i många timmar och börjar bli hungring är Toldboden ett perfekt ställe för en dansk lunch. Du kan också behöva slappna av lite efter att ha strosat på Köpenhamns gator för att shoppa, se sevärdheter och få upplevelser.

Oavsett orsak kan du åtminstone ladda batterierna på Toldboden och njuta av en god måltid i lugna omgivningar. Du kan se restaurangen i videon nedan, eller läsa om Rockfons lösningar för att minska buller på restauranger i vår restaurangguide. Du kan också gå direkt till hemsidan och få en glimt av de läckra rätterna som Toldboden serverar, se menyn och beställa bord här.

Movie thumb, Cafe Toldboden, restaurant landing page

Restaurant Møntergade, Köpenhamn

Om du inte har stillat hungern än, så har vi lyckligtvis en annan restaurang redo för dig. Restaurang Møntergade hittar du - som namnet antyder - på Møntergade i hjärtat av Köpenhamn. Restaurangen ligger nära både Kongens Have och Rosenborgs slott - och är därför ett perfekt ställe för dig som vill ha en kulturell kick.

När du besöker restaurangen måste du prova deras imponerande smörrebröd – se dem här. Njut av besöket och bli inspirerad av restaurangens vackra inredningsstil. Vi är särskilt imponerade av hur det ljudabsorberande akustiska undertaket smälter in i inredningen till en integrerad del av designen.

restaurant, child, woman, eating, orange juice, cake wine, cafe, people, family

VW, Rådhuspladsen

Det är nästan omöjligt att vara på semester i Köpenhamn utan att korsa Rådhustorget. Därför har vi naturligtvis också en Rockfonsevärdighet i rockärmen här. Om du älskar bilar, så är det här just platsen för dig.

Volkswagen City Studio ligger alldeles intill Rådhustorget, och förutom bilarna har de en vacker inredning. bidrar Rockfon Color-all akustiska undertaksskivor undertaksskivor till med att hålla ljudnivån nere, vilket är nödvändigt i en så stor hall med mycket hårda ytor. De svarta undertaksskivorna bidrar också till utställningshallens önskade uttryck och speciella design. Om du är intresserad av en konversation om bilar lovar vi att akustiken fungerar så att du kan ha en ostörd och lättförståelig konversation. Läs mer om Volkswagen Studio.

VW Showroom in Copenhagen with Rockfon Color-all Black in X-edge

Hotel Riverton, Göteborg

Om du behöver vila upp dig efter en lång bilresa eller efter att ha gjort stan i Göteborg, så har vi ett utmärkt val för övernattning för dig. Nyrenoverade Hotel Riverton, ger alla möjligheter för total avkoppling.

Bilden nedan från Rivertons pool som ger dig en lust att klappa ihop laptoppen direkt och packa badkläderna. När du övernattar på Hotel Riverton på din semester i Sverige, kan du bara titta upp i taket och se våra Rockfon Color-all undertak, som kommer att skapa en avkopplande semestersatmosfär för dig.

Swimming Pool/Spa in Riverton Hotel Gothenburg Sweden with Rockfon Color-all linen colour in E-edge and Chicago Metallic T24 grid in Color-all linen

Brasseri Astoria, Stockholm

En annan svensk Rockfon-sevärdighet, hittar du i Stockholm på Brasseri Astoria. Här är du garanterad en god måltid i mysiga omgivningar, som du kan se på bilden. Det är vår snygga Rockfon Mono Acoustic som pryder innertaket på Brasseri Astoria, men resten av den mysiga atmosfären kan inte vi slå oss för bröstet för.

Restaurant/Brasserie Astoria in Stockholm Sweden with Rockfon Mono Acoustic

Moss kulturhuset

Vi börjar resan med lite kultur i staden Moss, där vi besöker Moss kulturhus, som erbjuder en rad olika evenemang - så här finns det något för alla.

Om du har varit på en lång bilresa är det ett perfekt stopp för att koppla av och njuta av en underbar kväll. Vi kan åtminstone lova att du får uppleva en lugn miljö så du kan njuta av föreställningen, eftersom Rockfon Mono Acoustic pryder lokalerna och skapar en akustiskt bra miljö.

7 SoS test series thumbnails

Turen går till Oslo

Vi lämnar Moss och sätter kursen mot Oslo, där vi har tre platser redo för dig. Oslo är ett perfekt stopp på din resa, eftersom det är en underbar stad med mycket att erbjuda. Vår första Rockfon attraktion är Astrup Fearnly Museet.

Oavsett om du är ett stort konstfan eller inte, är museet värt ett besök. Vi är mycket nöjda med hur vi lyckats implementera Rockfon Mono Acoustic akustikputs, som stämmer överens med den ikoniska byggnadens struktur - och nästan smälter in i väggarna. Du kan ta en titt på projektet i videon nedan, men om du planerar en semester i Oslo, bör du stanna till och uppleva museet med egna ögon.

Om du hunnit bli hungrig är Oslo naturligtvis en stad full av underbara restauranger och kaféer. Men Oslo har faktiskt också en mycket populär matmarknad som är värt att prova på din semester i Oslo. Maschmanns matmarknad har allt från ost till kött, skaldjur till fina kakor, pizza, frukt och grönsaker. Läs om matmarknaden här. Dessutom kan man se Rockfons grå akustiska undertaksskivor i taket.

Behöver du en plats att övernatta på innan du fortsätter din semester, har vi naturligtvis också ett vackert hotell redo för dig. På Hotel Bristol i Oslo kan du ladda batterierna innan resan fortsätter. Hotellet har Rockfon Sonar undertak som bidrar till att skapa en lugn vistelse för dig. Oslo är en fantastisk stad med mycket att erbjuda, så det kan vara en bra idé att boka en natt eller två på hotellet. Det kan du göra här.

Mono Acoustic, museum 2012

Sørlandssenteret, Kristiansand

Resan har nu tagit dig till Kristiansand, och här tycker vi att det borde finnas utrymme för lite shopping. När du har bilen med dig finns det förmodligen plats för ett litet semesterköp - och dem kan du göra i Sørlandssenteret.

Njut av alla butikerna, den fina inredningen och den goda akustiken – den kan vi i alla fall garantera är bra, eftersom Rockfon Sonar undertak har satts upp i Kristiansands köpcenter. När du har handlat allt du behöver är det förmodligen dags för en paus innan bilsemestern fortsätter. Därför har vi ett sista stopp i Kristiansand åt dig, som erbjuder ren avkoppling.

Om du behöver en övernattning eller två i Kristiansand, rekommenderar vi Scandic Hotell Bystranda. Det är en av våra utvalda Rockfon-sevärdigheter som har en kombination av olika undertakslösningar. Hotellet ligger nära Bystranda, som namnet antyder. Bystranda är en grund sandstrand med klart, blått vatten och vackra gröna palmer. Stranden osar av semesteratmosfär och är pricken över i på en semester till Norge.

Sørlandssenteret, Norway, Kristiansand, LPO Arkitekter, Veidekke, Thon gruppen AS, Bico Bygg og Innredninger, Erik Burås, CMC 2800, Rockfon System T24 A/E, White, Sonar, X-edge, 1200 x 600 x 22

Oodi Library, Helsinki

Vi har planerat två stopp på resan i Finland, som båda ligger i huvudstaden Helsingfors. Här har vi ett äss i ärmen, som erbjuder vacker arkitektur, litteratur och en musikstudio – och det är biblioteket Oodi Library.

Biblioteket finns i en unik byggnad med vackra former och strukturer. Så förutom att njuta av böckerna och musiken kan du njuta av arkitekturen och designen i det vackra biblioteket både från utsidan och insidan. På insidan finns dessutom Rockfon Mono Acoustic som skapar en snygg design som följer takets kurvor.

FI, Helsinki Central Library Oodi, Helsinki, ALA Architects, Leisure, Rockfon Mono Acoustic, TE-edge, 1200x1200, White, Library

Tripla shoppingcenter, Helsinfors

Det andra stoppet i Finland erbjuder shopping i Helsingfors köpcentrum Tripla. Oavsett om du ska handla eller inte, tycker vi att gå in och se det. Tripla köpcentrum har en imponerande design, som vi är stolta över att ha bidragit till.

Olika Rockfon lösningar som Rockfon Mono Acoustic och Industrial Black har använts eftersom det fanns speciella krav och behov i centrum som t.ex. ett speciellt designuttryck som måste tillgodoses.

FI, Tripla, Helsinki, Arkkitehdit Soini & Horto, Sweco Architects Oy, Retail, Industrial black, A-edge, 1800x1200, Black
1/6

Hotel Llaut Palace, Mallorca

Vi vill ju gärna lägga till en Rockfon-attraktion även här och det är på den spanska ön Mallorca som är ett berömt turistmål. Om du vill njuta av soliga sommardagar på ön kan vi rekommendera Hotel Llaut Palace. Mallorca är en vacker ö där du utan tvekan kommer att njuta av din semester och detta 5-stjärniga hotell kan säkert bli pricken över i.

Nedan ser du restaurangen Hotel Llaut Palace, som har en underbart vacker origami-inspirerad inredning får oss att dagdrömma om Mallorca. Titta bara på hur Rockfon Mono Acoustic smyger sig runt de geometriska formerna.

Llauat Palace Hotel,Spain,Mallorca,400 m²,Arantxa Guerrero,Seta Arqutectos,Rockfon Mono Acoustic,TE-edge,white

Vi hoppas att du har fått lite bra tips för en underbar semester runt om  i Europa, oavsett om du reser till Spanien eller någon av de andra härliga destinationerna vi har nämnt. Nu har du i alla fall fått några förslag på ett antal nya sevärdheter på semestern, där du också kan njuta av de vackra akustiska undertataken som vi är väldigt stolta över.

Om du tycker om undertaken på någon av destinationerna är du mer än välkommen att kontakta oss. Så vi kan hjälpa dig att komma igång med rätt akustiklösning för ditt projekt.

Kontakta oss
Error rendering content