Montera ljudabsorberande akustiska bafflar i nästa projekt. Läs om fördelarna och hur du gör.

25 februari 2020

Med en akustisk baffel från Rockfon får du många fördelar som; förbättrad akustik, designfrihet, mer naturligt dagsljus tillsammans med enkelt montage och underhåll. I den här artikeln lyfter vi fram några av fördelarna och illustrerar den enkla montageprocessen.

Acoustic free-hanging baffles installed in office

Projekt: Lysgården, Norge

Fördelarna med frihängande akustiska bafflar

När man designar en ny byggnad eller renoverar en befintlig måste många faktorer beaktas som designens estetik, lösningarnas funktionalitet, enkelt montage och mycket mer. Att förena allt detta kan vara en utmanande och tidskrävande uppgift.

För det akustiska undertaket finns det många alternativ och lösningstyper att överväga, från heltäckande undertak till öar och bafflar, var och en med sina egna fördelar i förhållande till den enskilda byggnadens behov.

En av de allt populärare akustiska lösningarna är bafflar. Bafflar är bra för vissa typer av installationer och kan ha flera fördelar som:

Bafflar är den perfekta lösningen när du vill att dagsljuset ska kunna komma in obehindrat, till exempel via takfönster.
Riktning och avstånd mellan enskilda bafflar kan bestämmas av designern och möjliggör således ett brett utbud av designuttryck och estetik för varje utrymme.

Bafflar monteras vertikalt och blockerar därför inte takytan, vilket gör att bjälklaget kan exponeras tillräckligt för att fungera som en termisk massa för att värma / kyla byggnaden.

Bafflar är en idealisk lösning när man behöver designa eller renovera ett bullrigt utrymme där frekvent och obehindrad tillgång till installationer i taket krävs.

Bafflar kan installeras med minimal störning och utgör därför ett mycket snabbt och effektivt sätt för att skapa en optimal akustik i ett rum. Med våra montagevideor och montageanvisningar blir det lätt att göra ett perfekt montage av bafflar och dra nytta av fördelarna ovan. Titta på videon nedan för att se hur man gör.

NO, Lysgården, Trondheim, HUS Arkitekter, Office, Rockfon Multiflex Baffle, 300x2400, White

Montagevideo

Så här monteras Rockfon® System Universal Baffle™ med klassisk eller designwire

Se alla montagevideor för baffelsystem

Vårt sortiment av akustiska bafflar

Rockfon erbjuder följande lösningar för olika segment:

  • Rockfon Contour® - Kostnadseffektiva och vackra, ramfria akustiska bafflar.
  • Rockfon® Universal™ - Kreativa och innovativa akustikbafflar, finns i vitt - men också i de 31 inspirerande färgerna från Rockfon Color-all-sortimentet.
  • Rockfon Humitec® - Frihängande akustiska lösningar för fuktiga miljöer som poolområden och krävande miljöer som kräver regelbunden rengöring med enkelt montage.
  • Rockfon® Industrial™ - Funktionella frihängande ljudabsorberande bafflar som används för att minska buller från maskiner och annat i industriella miljöer.

Besök produktsidorna via länkarna ovan och läs mer om varje enskild produkt och dess unika egenskaper.

Relaterade artiklar