Finns det snygga akustikundertak som inte spränger budgeten?

6 mars 2020

Hitta ett elegant akustikundertak till ett rimligt pris

Alla är väl medvetna om hur viktigt bra akustik är i en byggnad, men hur uppnår man det utan att spräcka budgeten eller förstöra utseendet?

Det vanligaste alternativet är att hoppa över allt som har med akustik att göra. Detta leder dock till att du får installera korrigerande åtgärder efter att man har flyttat in i byggnaden, vilket ofta är dyrare, har sämre akustisk effekt och förstör den ursprungliga estetiska designen.

Det andra alternativet är att välja en nedpendlad undertakslösning. Det är ett perfekt sätt att få hög kvalitet på akustiken till ett överkomligt pris, men många arkitekter och designers tycker att detta sker på bekostnad av det estetiska utseendet.

Är alla nedpendlade undertakslösningar fula?

Bärverk anses inte vara attraktiva. Problemet beror på ytbehandlingen som vanligtvis används i den här typen av undertak. I fel ljus ser de ut att vara beige eller gråa, och inte klarvita, vilket kan förstöra det avsedda utseendet totalt.

Därför föredrar många arkitekter och designers att föreslå lösningar med dolt bärverk. Det blir helt klart elegantare, men spräcker ofta budgeten.

Därför har Rockfon utvecklat bärverket Mattvit 11. Det har alla akustiska och ekonomiska fördelar som ett nedpendlat undertak har, och dessutom ett elegant utseende som ser helt vitt ut.

Mattvit 11: Framtiden för nedpendlade undertak

Om du gillar den exklusiva effekten hos ett klarvitt, jämnt undertak, men exklusiva designer ligger långt utanför budgeten, så är Mattvit 11 det perfekta valet.

  • Mattvit 11 är vårt vitaste och mattaste nedpendlade undertak med glans 2 (såväl i 60° som i 85° vinkel) kombinerat med ett L-värde på 93.
  • Ytans unika textur har en smart design som sprider ljuset, vilket minskar de irriterande reflektionerna från traditionella bärverk av metall.
  • Den unika ytdesignen hos Mattvit 11 bärverk gör det nästan omöjligt att se skillnad på bärverket och de vita undertaksskivorna, och ger ett elegant, rent utseende.

Mattvit 11 gör det möjligt att installera att akustikundertak av hög kvalitet med en elegant, rent utseende – med ett kostnadseffektivt standardsystem. Det är ett enastående sätt att få balans mellan budget, komfort och stil, vilket är viktigt för alla byggnadsdesigner.

Ta reda på mer om Mattvit 11 — och lyssna på andra som har använt sig av denna eleganta undertakslösning.

Solna United

Ett slätt, akustikundertak av hög kvalitet skapar en lugn och bekväm atmosfär i ett nytt kontorslandskap till Skanska.

 

SE, Solna, Stockholm, Strategisk Arkitektur, Alexis von Dönhoff, Office, Rockfon Blanka, A-edge, 600x600, White, Chicago Metallic T24, Matt white, Mattwhite, Arla