Testa ett akustiskt undertak när stressnivån slår i taket

En modern arbetsplats har massor av stressfaktorer, spänningar och irritationsmoment. Eftersom vi förväntas producera mer i en allt snabbare takt är det svårt att fokusera, skapa och samarbeta - särskilt i en bullrig, obekväm kontorsmiljö.

Det är orsaken till att Skanska visste att de ville ha en bekväm och mjukare interiör i de nya kontoren på Solna United. "Vi ville skapa en inkluderande känsla som främjar möten och samarbete", säger Sofie Hjort, projektledare på Skanska. ”För att uppnå detta måste varje designelement passa perfekt ihop. Vi visste till exempel att ett nedpendlat akustiskt undertak skapar en lugnare atmosfär, men vi ville inte att "schackmönsterytan" skulle förstöra utseendet och känslan.

Ett traditionellt modulundertak med traditionella ytskikt var helt enkelt inte bra nog. Skanska visste att de behövde ett vackert och ljudabsorberande undertak för att främja en bekväm och avkopplande atmosfär.

Ett undertak med både vacker form och funktion

Ett akustiskt undertak som ser precis så bra ut som det låter.
Det ska ha en perfekt finish utan att väcka för mycket uppmärksamhet. Det nya Rockfon Mattvitt 11 bärverket är utformat för att säkerställa just det. Det har en unik ytfinish, som eliminerar de kontraster och reflektioner som normalt förknippas med ett bärverk. Slutresultatet är ett elegant utseende med klass.

Därför valde teamet på Skanska Rockfon Blanka som undertak
Solna United. "Människor blir mer och mer medvetna om design och kvalitet", säger Hjort. "De tillbringar många timmar på jobbet, så vi insisterade på att ha vackra, högkvalitativa taktila material så att människor känner sig hemma när de arbetar här."

Hållbar med lång livslängd och brandsäker

Det krävs mycket för att utforma ett akustiskt undertak som
ser så strömlinjeformat ut att du knappt märker det. "Vi arbetar ständigt med att optimera våra produkter på alla nivåer", säger Johan Hoffman, försäljningsdirektör på Rockfon i Sverige. Under den släta vita ytan har Rockfon Blanka en mängd fantastiska egenskaper. "Förutom att vara helt återvinningsbar och i brandklass A1, har Rockfon Blanka och Mattvitt 11-bärverket en unik yta som minimerar reflektioner ur alla vinklar."

Solna United

Solna United
Gårdsvägen 9-11,
169 70 Solna,
Sverige

20200108 RW-RF PHO 007012

Sofie Hjort
Project Manager Skanska

1/1
Vi ville skapa en inkluderande känsla som också främjar möten och samarbete. För att lyckas måste allt passa ihop på ett övertygande sätt. Vi visste att vi behövde ett nedpendlat akustiskt undertak, men vi ville mycket gärna komma bort från "rutmönstret" som står i kontrast till miljön vi ville skapa."

Sofie Hjort

PROJEKTLEDARE, SKANSKA

Solna United

Land:Sverige
Arkitekt:Alexis von Dönhoff, Strategisk Arkitektur
Undertaksentreprenör:Rönnmarks Undertak AB
Fotograf:Ola Österling
Produkter:Rockfon Blanka®
Kant:A
Modulstorlek:600 x 600

Relaterade referensprojekt