Om stressen är överväldigande, installera ett akustiktak

Den moderna arbetsplatsen är fylld av stress, spänningar och irritation. Vi förväntas hela tiden göra mer snabbare, det är svårt att fokusera, skapa och samarbeta – särskilt i en bullrig kontorsmiljö.

Därför visste Skanska att de ville ha en bekväm och ”mjuk” atmosfär för de nya kontoren på Solna United. ”Vi ville skapa en inbjudande känsla som främjar möten och samarbete”, sager Sofie Hjort, projektchef på Skanska. ”För att uppnå detta måste varje designelement fungera perfekt tillsammans. Till exempel vet vi att vi behöver ett nedpendlat akustikundertak för att skapa en lugn atmosfär, men vi ville inte ha ett rutnät som skulle förstöra utseendet och känslan.”

Ett traditionellt modulundertak undertak var helt enkelt inte något alternativ. Skanska visste att för att få en vacker och lugn atmosfär så behöves ett lika vackert och ljudabsorberande undertak.

Ett undertak som har vacker form och funktion

Ett akustikundertak ska se lika bra ut som det låter. Det ska ge den perfekta finishen utan att dra alltför mycket uppmärksamhet till sig. Nya Rockfon Mattvitt 11 bärverk har konstruerats för just detta. Det har en unik yta som eliminerar kontraster och reflektioner, som vanligtvis förknippas med traditionella nedpendlade undertak, och ger ett smäckert och exklusivt utseende.

Det är därför teamet på Skanska valde Rockfon Blanka med mattvitt bärverk till undertaket på Solna United. ”Människor blir mer och mer medvetna om design och kvalitet”, säger Sofie. ”De tillbringar många timmar på arbetet så vi insisterade på ett vackert, taktilt material av hög kvalitet, så att människor känner sig hemma när de arbetar här.”

Beständigt, hållbart och brandsäkert

Det ligger mycket arbete bakom designen av akustikundertak som är så strömlinjeformat att du knappt märker det. ”Vi arbetar ständigt med att optimera våra produkter på alla nivåer”, säger Peter Fritzon, försäljningschef på Rockfon. Bakom den släta vita ytan på Rockfon Blanka undertak döljer sig otroliga fördelar av alla slag. ”Utöver att vara helt återvinningsbart och klassificerat i brandklass A1 så har Rockfon Blanka en unik ljusreflekterande yta. Dessutom minimerar det mattvita bärveket reflektioner och ger ett slätt homogent utseende från alla vinklar.”

Solna United

Solna United
Gårdsvägen 9-11,
169 70 Solna,
Sverige

Project Manager Sofie Hjort, Skanska

Sofie Hjort
Project Manager Skanska

SE, Solna, Stockholm, Strategisk Arkitektur, Alexis von Dönhoff, Office, Exterior
Vi ville skapa en inbjudande känsla som även främjar möten och samarbete. För att lyckas måste allt samspela övertygande. Vi visste att vi behövde ett nedpendlat akustikundertak, men vi ville även komma bort från ”rutnätet” som bröt mot den känsla vi ville skapa.

Sofie Hjort

Projektchef, Skanska

Solna United

Land:Sverige
Arkitekt:Alexis von Dönhoff, Strategisk Arkitektur
Undertaksentreprenör:Rönnmarks Undertak AB
Fotograf:Ola Österling
Produkter:Rockfon Blanka®
Kant:A
Modulstorlek:600 x 600

Relaterade fallstudier