På ett av Stockholms bästa lägen återfinns det restaurerade Astoriahuset, med anor från 1870-talet. Den 15 mars 2021 slog Brasserie Astoria upp sina portar, en restaurang i regi av Frantzén Group med stjärnkrögaren Björn Frantzén i spetsen.

Internationellt brasserie

Brasserie Astoria är en välkomnande krog med internationell känsla. Restaurangen består av en på bar, matsal, chambre séparée och en vinbar ut mot gatan.I arbetet med restaurangen har Frantzén Group hämtat mycket inspiration från eran då Astoriabiografen öppnade bl. a. har Joyn Studio restaurerat den välkända baldakinen längsmed Nybrogatan liksom det som tidigare var biografens foajé, som nu fungerar som entré för restaurangens gäster.

Ljudmiljön är viktig i restauranger

När många olika sällskap samlas på samma ställe för att äta gott och umgås är det viktigt att kunna höra varandra och det är också viktigt att hela känslan i lokalen är trivsam så man vill komma ofta och stanna länge. I Brasseri Astorias nedre bar och andra utrymmen bidrar eleganta Rockfon Mono Acoustic akustikputs i lyxiga, dämpade färger till trivseln tillsammans med ljuddämpning i världsklass.

Vi talade med Ida Wanler på Joyn Studio som stått för all inredningsdesign i Brasserie Astoria som säger:

- Vi hade mycket kreativ frihet när det gällde inredingen då vi gjort många projekt ihop vid det här laget, och har tidigare arbetat med Rockfon Mono Acoustic, så det var ett lätt val. Den gröna och röda färgen i undertaket kommer från detaljer i orginalinteriören och passar därför väldigt väl även i den nya miljön, eftersom vi valt att behålla en del ursprungliga detaljer. Den inre delen av baren har inget dagsljusinsläpp och vi ville ge den sitt eget uttryck där belysningen leker med ljus och skugga i samspel med de färgade undertaken över dygnets alla timmar. Tillsammans med den biofiliska designen med levande, görna växter skapas samma känsla och värme som i en vinterträdgård eller ett orangeri.

Brasserie Astoria

Östermalmstorg 15
114 39 Stockholm
Sverige

Brasserie Astoria

Land:Stockholm, Sverige
Arkitekt:3XN
Interior designer:Joyn
Undertaksentreprenör:Allakustik Underbara Tak
Fotograf:Allakustik Underbara Tak
Produkter:Rockfon Mono® Acoustic
Kant:TE Elegant Render

Relaterade fallstudier