Huvudkontor är inspirerat av de nordiska landskapen

Arkitekterna på Henning Larsen bakom Nordeas nya HK sökte inspiration för sin design i de nordiska landskapen med skiffer, ek och de vita akustiska undertaken från Rockfon® Mono® Acoustic skapade de ett modernt, nordiskt utseende.

Den kristallika fasaden tillåter dagsljus att tränga in i byggnaden och skapa en känsla av transparens mellan anställda, kunder och den omgivande stadsmiljön. De två atrierna är byggnadens centrala delar; en av dem rymmer det största handelsgolvet i Skandinavien på över 5 000 m2, med plats för mer än 600 börshandlare.

Hållbara byggmaterial och optimal akustik.

Traditioner möter moderna designidéer genom den innovativa fasaden, en komposition av brutna ytor som liknar ett isbergs struktur. Dessutom ger ytan färgglada ljuseffekter som svarar på ljusets olika intensitet och variationen i väderförhållanden. Den höga kvaliteten på glaset och de hållbara byggmaterialen säkerställer en bra inomhusmiljö med god ventilation och låg energiförbrukning.

Dessutom har byggnaden mycket naturligt ljus och en spektakulär utsikt över området utanför, det vackra skyddade området Amager Fælled.

LEED certifiering garanterar en bra inomhusmiljö

Byggnaden är designad med hållbara principer och är en av de första byggnaderna i Danmark som uppnår en LEED platina certifiering, vilket är den högsta när det gäller hållbar konstruktion. Detta innebär bland annat att 20% av materialvalet kommer från lokala leverantörer med en prioritering av återvunnet material.

Nordiska material som skiffer, ek och glas har använts för att harmoniera med det nordiska uttrycket. LEED certifieringen innebär också att det ställs hårda krav på inomhusmiljön, vilket innefattar bra akustik och mycket dagsljus.

Med det akustiska undertaket från Rockfon får atriummen och handelsgolvet ett bekvämt och optimalt arbetsområde med mindre buller och perfekt efterklang.

Nordea Huvudkontor

Grønjordsvej 10,
2300 København S,
Danmark

Produkt i bilden:
Produkt i bilden:
Produkt i bilden:
Produkt i bilden:
Produkt i bilden:
Produkt i bilden:

Nordea Huvudkontor

Land:Köpenhamn, Danmark
Arkitekt:Henning Larsen Architects
Fotograf:Nibe fotograferne

Relaterade referensprojekt