Ljust, klart och öppet

Ett nytt kontor i Århus är det tredje i en serie med framgångsrika byggnader till Danske Bank, som alla har designats av Arkitema. Trots att det är sex våningar högt med en kompakt struktur som gör det enkelt att navigera känner man genast igen Århus-kontoret genom dess ljusa och öppna utrymmen. Med stora fönster som släpper in naturligt dagsljus skapar den luftiga designen ett vackert och aktivt utrymme.

Akustik stod högt upp på agendan

Arkitemas projektarkitekt Michael Green tänkte akustik från början. ”När du har en byggnad som är öppen och huvudsakligen består av kontorslandskap finns det naturligt en viss mängd buller”, förklarar Green. ”Människor pratar med varandra – i telefon och informellt när de möts – vilket skapar buller, om man inte tar med akustiken vid designen.”

För att få komfortabel akustik i den här skalan utan att kompromissa med den vackra öppna estetiken, behövde Arkitema ett akustiskt undertak som fullbordade deras design. De valde Rockfon Blanka® på grund av dess extravita yta och unika skivdesign. Den här designen gjorde det möjligt för dem att arbeta in vackra linjer i undertaket, vilket förde blicken genom utrymmet och ökade känslan av öppenhet.

Kraften hos hållbarhet och enkelt underhåll

Green ville, utöver ett snyggt utseende och en bra känsla, ha ett undertak som enkelt kunde integreras i belysningssystemet och underlätta det långsiktiga underhållet. ”Hållbarhet är nyckeln till stora och aktiva kontorsutrymmen”, säger Green. ”Genom att det är enkelt att demontera och återmontera undertaksskivorna utan att behöva tänka på undertaksskivans riktning blev Rockfon Blanka det naturliga valet.”

Danske Bank

Jægergårdsgade 101B
8000 Århus
Danmark

De akustiska och estetiska kvaliteterna gör Rockfon Blanka® till arkitektens perfekta val när man ska designa en kontorsbyggnad.

Michael Green

Projektarkitekt, Arkitema

Danske Bank

Land:Danmark
Arkitekt:Arkitema
Fotograf:Svend Christensen
Produkter:Rockfon Blanka®
Kant:E24
Modulstorlek:600 x 600, 1200 x 600

Relaterade fallstudier