Vid vattenbrynet

Med biograf, nöjespark och över 150 namnkunniga butiker har den 206.000 m2 stora Puerto Venecia någonting för alla. Caféer och restauranger går som en sträng genom komplexet och en artificiell sjö finns i hjärtat av en aktivitetsyta utomhus.

Eftersom vattnet spelar en viktig roll för utomhusmiljön ville designern hitta samma böljande känsla inomhus. Det var då arkitekt Eduardo Simarro på L-35 Arquitectos bestämde sig för att lyfta blicken. Simarro förklarar: ”I en så här stor yta – 200 m lång och 24 m bred – där tusentals människor samlas, är det fundamentalt att uppnå akustisk dämpning och att kunna kontrollera efterklangstiderna. För att uppnå detta måste mycket kraft läggas på de horisontella ytorna eftersom nästan alla vertikala ytor består av fönster.” Han designade ett köpcentrum med band av vita undertak som porlar ner i mitten och påminner om vattnets flöde i sjön precis utanför.

Vid första anblicken är det lätt att tro att undertaket är gjort av plast eller gips. Faktiskt är det 3.500 m2 ljudabsorberande Rockfon® Mono® Acoustic från Rockfon. Undertaket är mer än bara en konstnärlig utsmyckning. Det bidrar till akustisk kontroll i det stora köpcentret. ”Rockfon är ett naturligt val tack vare dess goda ljudabsorption och fina finish. Det är väldigt lätt att arbeta med produkterna och stenull är ett utmärkt material,” säger Mariano Velilla, montör hos Europlac 2002.

Puerto Venecia köpcenter

Travesía Jardines Reales nº7
50021 Zaragoza
Spanien

Det är fundamentalt att uppnå akustisk dämpning och att kunna kontrollera efterklangstiderna.

Eduardo Simarro

Arkitekt, L-35 Arquitectos
Produkt i bilden:
Produkt i bilden:
Produkt i bilden:
Produkt i bilden:

Puerto Venecia shopping centre

Land:Spanien
Arkitekt:Eduardo Simarro (L-35 Arquitectos)
Entreprenör:Oproler
Undertaksentreprenör:Europlac 2002, S.L.
Kant:TE Elegant Render
Modulstorlek:1800 x 1200

Relaterade projekt