Transport- och logistikföretaget Ramberg har nyligen byggt ett helt nytt huvudkontor i Sande i Vestfold, Norge. De helt nya lokalerna har tagit design, färger och inredning till nya höjder. Rockfon har levererat akustiska lösningar för den 1 200 kvadratmeter stora kontorsytan.

Sätt färg på kontoret

Färger påverkar oss i hög grad och vi ser att det blir allt mer populärt använda färger i inredning av kontor, offentliga byggnader och privata hem. Rambergs nya huvudkontor har tagit färger på allvar, och är ett bra exempel på hur färger på ett kontor kan fungerar bra. Rambergs kontorslokal består av olika färgteman, med väl valda nyanser på undertak, väggar och möbler. Rockfon har levererat Color-All akustikundertak i flera olika färger för att matcha de olika rummens färgskala samtidigt som de bidrar till en bra akustik på arbetsplatsen.

Matchande färgtema i alla rum

När Rambergs nya kontorslokaler skulle inredas prioriterade man att använda olika färger på undertak, väggar och interiörer. Kontorslokalerna består av ett brett spektrum av färger, där mötesrum och kontorslokaler har var sitt färgtema. Här har spännande färgval som ligger i linje med rådande trender bidragit till att skapa en miljö som ger inspiration och skapar trivsel på arbetsplatsen.

Använd undertak som designverktyg

–Vi har levererat levererat ett varierat utbud av färgade innertak från vår nya produktlinje Color All till Rambergs nya kontorslokaler. Det blir lite extra häftigt när de olika rummen har var sin färgskala och färgerna på undertaken går hand i hand med färgerna på väggarna, precis som med övriga  inredningsdetaljer. Matsalens färgskala t.ex. går i grönt, med grönaktiga färger på undertak, väggar, stolar och lampor. I mötesrummen däremot har man en helt annan färgskala, säger Bjørn Egge, distriktschef för Rockfon i östra Norge.

På Rambergs kontor har man vågat experimentera med färger och undertaken används som ett av flera designverktyg.

– Ramberg tar färgerna på allvar, och har skapat olika interaktioner och stämningar i varje rum. När man kommer in i de olika rummen får man en riktig "boost", och får ett helt annan känsla än om rummen hade varit helt vita. Man kan inte annat än vara nöjd med alla vackra färger, säger Egge och tillägger:

- Color All skivorna har limmas ovan de tekniska installationerna. Det ger en stilren och industriell effekt, speciellt som ventilationssystemet är målat i samma färg som undertaksskivorna. Hela färgkonceptet i de olika rummen är mycket väl genomfört.

Färger påverkar oss

Vi vet att färger kan påverka allt från humör till koncentration. Användningen av färger i inredning är därför viktig och av stor betydelse för både trivsel, komfort och energi på arbetsplatsen.

– Färg är ljus och ljus är energi. Därför är färger energi som påverkar allt vi gör. Bland annat har färger potential att hjälpa oss att slappna av, fokusera och få mer energi. Därför är det självklart att aktivt använda färger i inredningen för att väcka känslor och stämningar, säger Sara Garanty, inredningsarkitekt och färgexpert.

Garanty menar också att om man använder färger mer medvetet i inredningen så går det att designa rum som gör verklig skillnad för användaren. Färger kan hjälpa oss att öka produktiviteten, minska stress och kan påverka sömnen.

Rockfon märker av ett ökat intresse för färger inom inredning och på undertak.

– Allt fler arkitekter efterfrågar färgade undertak till sina projekt, små som stora. Förr var det mest vitt och svart, men nu är det färger som gäller. Färger har egenskapen att lysa upp kontor eller offentliga lokaler som köpcentra och sjukhus. Rambergs kontor är ett bra exempel på hur de har använt rätt färger på ett korrekt sätt, avslutar Egge.

Läs mer om färger och Rockfon Colours of Wellbeing här

Ramberg

Orhusveien 1
3070 Sande i Vestfold
Norge

1/1

Ramberg

Land:Sande, Norge
Produkter:Rockfon Color-all®
Kant:B
Modulstorlek:600 x 600

Relaterade fallstudier