Precis vid vattnet, med utsikt över Öresundsbron, Köpenhamn och småbåtshamnen ligger World Trade Center Malmös tredje kontorsbyggnad, fylld av möjligheter för företag som vill erbjuda sina medarbetare en modern arbetsplats. Byggnaden som ritats av Horisont Arkitekter ägs av Midroc och rymmer 3700 m2 kontor i 7 våningar. PEAB uppdrogs att bygga huset och Rockfons undertak, monterade av BJ Montage i Bromölla, valdes till hela byggnaden.

I samtliga kontorsytor och på caféet i bottenvåningen har man valt Rockfon Blanka® med kant M som ger ett rofyllt, linjärt uttryck i alla lokalerna. M-kanten döljer dessutom bärverket men lämnar ett 7 mm brett spår mellan undertaksskivorna, vilket bidrar till den stilrena looken.

Det moderna, luftiga kontoret har en fantastisk inomhusmiljö för de som arbetar här. Undertakslösningarna som används ser till att allt dagsljus som släpps in genom de stora fönstren ut mot Öresund, sprids långt in i lokalerna. Akustikundertakets goda ljudabsorptionsförmåga ger dessutom en fantastisk ljudmiljö som bidrar till de anställdas välbefinnande.

World Trade Center, Malmö

Skeppsgatan 19
211 11 Malmö
Sverige

World Trade Center, Malmö

Land:Sverige
Arkitekt:Horisont Arkitekter AB
Undertaksentreprenör:BJ Montage i Bromölla
Fotograf:Ola Österling
Produkter:Rockfon Blanka®
Kant:M
Modulstorlek:1200 x 600

Relaterade projekt