Fem sätt för ökat välbefinnande genom inredningsdesign

Inredningsdesign har utan tvekan enorma effekter på vår hälsa och vårt välbefinnande. Eftersom vi spenderar mer än 90 % av vår tid inomhus är det hög tid att utforska några designelelement som kan få oss att känna oss avslappnade, lugna och glada.

rockfon designlösningar

Rockfon Mono Acoustics på SEB Bank & Pension, Köpenhamn, Danmark

Det är väldigt enkelt att integrera Rockfon Senses i din design. Väggabsorbenterna kommer i ett urval av fem olika ytskikt – från fräscha vårblommor till känsliga fallna löv eller med doften av alpint gräs. Efter att ha valt den yta som passar ditt utrymme tar installationen bara några minuter, det är lika enkelt som att hänga en tavla på väggen. Plug and play. Bjud in en bit av naturen i ditt utrymme och njut av lugnet och stressavlastningen som gröna omgivningar erbjuder med ljudabsorberande egenskaper i Klass A.

Marie Oskarsson

Produktchef på Rockfon
1/1
Rockfon Mono Acoustic ger 87 % ljusreflektion och 99 % ljusdiffusion – och förbättrar därmed den naturliga ljustäckningen i alla rum. Detta minskar i sin tur behovet av hård artificiell belysning. Studier har visat att ju mer naturligt dagsljus du exponeras för under dagen, desto bättre sover du på natten – så att spendera tid i ett utrymme med Rockfon Mono Acoustic har en positiv inverkan på det individuella välbefinnandet, inte bara när du är i byggnaden, utan också långt efter att du har lämnat den.

Frank Winters

Rockfon produktchef
Hållbar, funktionell, estetisk. Du kan få allt.

Teemu Rekonen

Rockfon Design Team
1/1
Poduktlinjen Canva har bästa ljudabsorption och skapar en felfri akustisk miljö som hjälper människor att prestera bättre, vara lugna, glada och fokuserade på arbetsplatsen. Det perfekta konstverket med brandbeständighet ger dig ett smart sätt att skapa flexibla må bra utrymmen. Det har varit ett nöje att samarbeta med det danska designföretaget Akuart för att utveckla produktlinjen Canva.

Marie Oskarsson

Produktchef
1/1
1/1
Prestandan för våra Eclipseprodukter är helt enkelt enastående. Det är helt upp till dig att skapa designen. Du kan understryka ditt varumärke genom att introducera färger på kontoret eller använda dem som vägvisare för att underlätta för anställda eller gäster med dessa skräddarsydda öar. Du har fullständig frihet att designa hur du vill, och jag kan inte vänta på att få se vad din kreativitet kommer att tillföra inredningen med dessa nya alternativ.

Marie Oskarsson

Produktchef
1/1
1/1