Det belgiska företagetOrac Decor, har tillverkat dekorativa finishar som golv- och taklister i över femtio år. För sitt första upplevelsebaserade showroom valde de Barcelona i Spanien och satsade på ett engagerande och upplevelsebaserat tillvägagångssätt. Inredningsföretaget The Room Studiosom leds av Meritxell Ribé och Josep Puigdomènech - prioriterade scenografisk konstnärlighet i en kundresa som ständigt överraskar och förtjusar. I de många utrymmena i det upplevelsebaserade showroomet visas den kreativa potentialen hos deras produkter, liksom hos de 22 företag som de samarbetade med, däribland Rockfon.

Rockfon Mono Acoustic, Rockfon Canva Wall, Rockfon Blanka och Rockfon Eclipse Customised kompletterar Orac Decor-produkterna i hela utrymmet, samtidigt som de löser bullerproblemen. "Det är lätt att förverkliga kreativa idéer när man hittar företag som har samma DNA", säger Victor Valentin Gaig, Verkställande Direktör på Orac Decor Spanien

Akustiken i ett upplevelsebaserat showroom

Orac Experience Centre är uppdelat i olika tematiska zoner som alla är mycket multisensoriska, inklusive visningsområdet "Cave", "Exhibition Room", "Immersive Room", loungen "Club" med tillhörande matlagningsprogram och ett mångsidigt utbildningsrum. En yttre innergård fungerar som en liten oas, och på övervåningen finns Orac Decor-kontoren.

Särskilt utmärkande för det nya showroomet är dess "Cave" - ett monokromt rum med nudefärgad inredning precis vid ingången. Här ställdes installatörerna Conover Plus inledningsvis inför utmaningen att anpassa undertaket till böjda ytor med Orac Decor vägglister. Därför installerades den monolitiska undertakslösningen Rockfon Mono Acoustic i en anpassad färg, böjd och formad speciellt för utrymmet. Rockfon Mono Acoustic installerades också i Immersive Room och på Orac Decor-kontoren.

En 3 meter lång Rockfon Eclipse Customized akustisk ö och Rockfon Mono Acoustic installerades i utställningsrummet för att reglera ljudefterklangen från presentationerna och de frekventa och högljudda stegljuden under evenemangen, särskilt eftersom rummet är utrustat med toppmodern teknik. Akustisk komfort innebär att besökarna kan fördjupa sig helt i de högupplösta projektionerna och de egyptiska hieroglyferna som omsluter hela utrymmet.

Två Rockfon Canva installerades i Club-loungen. Detta adresserar inte bara de praktiska utmaningarna med designen, utan betonar också vikten av bra akustik för att skapa bekväma miljöer.

Utställningsdesign som överträffar förväntningarna

Det har gått fyra månader sedan Orac Experience Centre öppnade och det har redan överträffat de första uppskattningarna av antalet besökare. "Känslan av att vi har åstadkommit något unikt, och att det är första gången som det har gjorts, är en källa till stolthet", säger Conover Plus. 

"Akustik är A och O när det gäller inredning. Det är välbefinnandet hos en person som befinner sig i ett utrymme utan yttre ljud. Det är integrerat i akustiken, men för att integrera det måste du vara närvarande. Det är något man måste uppleva, något man måste se", säger Josep Puigdomènech, inredningsarkitekt och projektledare på The Room Studio. Det är särskilt märkbart när du går ut och lägger märke till den lugna akustiken som du njöt av inomhus".

Det är lätt att förverkliga kreativa idéer när man hittar företag som delar samma DNA.

Victor Valentin Gaig

VERKSTÄLLANDE DIREKTÖR, ORAC DECOR SPANIEN
Land:Barcelona, Spanien
Arkitekt:The Room Studio
Interior designer:The Room Studio
Entreprenör:Conover Plus
Undertaksentreprenör:Conover Plus
Fotograf:Miguel de Guzmán
Produkter:Rockfon® Eclipse Customised
Kant:TE Elegant Render

Relaterade fallstudier