Arkitekturskolans nya byggnad på KTH Campus, Stockholm togs i bruk i oktober 2015. Den ovala byggnaden med fasad i rostrött stål med många glaspartier smälter fint in med områdets övriga äldre tegelfasader. Byggnaden är ritad av Tham & Videgård arkitekter och belönades med Kasper Salinpriset 2015. Den var även nominerad till årets byggnad.

Många hårda ytor ställer stora krav på akustiken

Invändigt är den rena betongen synlig på många väggar och övriga väggar är helt klädda i trä. De många hårda ytorna ställer höga krav på undertaken och i de flesta gemensamma ytorna som den stora centrala hallen har man använt Rockfon Color-all special som undertak såväl som i föreläsningssalarna. Den centrala hallen länkar till atleljéer, utställningrum, datasal, föreläsningssalar och verkstäder. På plan 2-5 finns ritsalar, forskning och mötesrum. Även här har man använt Rockfon Color-all Special kant X i grått. På översta planet finns pentry, bibliotek, mötesrum och administration. I de gemensamma utrymmena har man använt Rockfon Mono Acoustic Flectoline som klarar rummets nivåskillnad mot panoramafönstren.

Renovering av KTH Entrée

I projektet ingick även en renovering av den mycket hårt belastade KTH Entrée som inrymmer campus reception samt en cafeteria. Här är det alltid fullt av liv och rörelse och Rockfon Krios kant X undertak bidrar med bra ljudreglering så att alla kant trivas.

Arkitekturskolan KTH

Osquars backe 5
114 28 Stockholm
Sverige

1/8

Arkitekturskolan KTH

Land:Sverige
Arkitekt:Tham & Videgård Arkitekter
Undertaksentreprenör:Interoc Akustik AB
Fotograf:Ola Österling
Produkter:Rockfon Color-all® Special
Rockfon Systems:Rockfon® System T24 X™
Kant:X
Modulstorlek:600 x 600

Relaterade fallstudier