Stora volymer kräver bra akustik

I själva bilhallen eller snarare bilhallarna där de många olika märkena (Mercedes, Jaguar, Landrover m.fl.)  har sitt eget utrymme gör de olika akustikundertaken som monterats att hallarna trots sin stora volym har en bra och trivsam ljudmiljö. Inom anläggningen, på ett separat plan finns en välbesökt restaurang där det svarta undertaket ger en mysig miljö.

I kontors och receptionsytorna har takhöjden sänkts, vilket gör att ytorna särskiljer sig från själva bilhallarna och Rockfons produkter bidrar till en känsla av intimitet vilket kan vara viktigt i områden där stora affärer görs upp.

Fuktig utrymmen kräver speciella lösningar

Anläggningen har även många m2 verkstäder och en stor tvätthall. I tvätthallen ställs av naturliga skäl mycket stora krav på att materialen som använts skall vara fukttåliga. Rockfons MediCare Block var därför ett utmärkt val tack vare produktens speciella egenskaper.

Byggnaden är ritad av Qpg Arkitekter i Göteborg för Hedin Bils räkning. Rockfon har levererat totalt 12.500 m2 olika undertakslösningar som monterats av Akustik & Montage AB i Tenhult.

Hedin Bil

Bataljonsgatan 14
554 58
Jönköping
Sverige

Hedin Bil

Land:Jönköping, Sverige
Arkitekt:Qpg arkitektur AB, Göteborg
Undertaksentreprenör:Akustik & Montage AB
Fotograf:Ola Österling
Produkter:Rockfon Color-all®, Rockfon MediCare® Block, Rockfon® Koral
Kant:A24, D, X
Modulstorlek:600 x 600, 1200 x 600

Relaterade fallstudier