Modern skola i Polen.

Komplexet rymmer grundskola, förskola och dagrum. Byggnaden har designats med särskild tanke på barnens komfort. Arkitekten har mästerligt kombinerat estetik med funktionalitet med hjälp av Rockfons ljudabsorber-ande lösningar.

Skolan erbjuder lokaler för 450 elever och 50 anställda med klassrum,  gymnastiksal och matsal med köksfaciliteter. Men det är inte allt, det finns också en förskola för 200 barn och 25 anställda med ett rum för 130 barn och ett dagrum. Byggnaden har två plan med en total yta på 10.000 m2.

Här bör man särkilt titta på de många färgerna som använts på ett innovativt sätt i anläggningen. Färgernas funktionen är inte bara ett sätt att lättare hitta i skolans lokaler, utan är också tänkta att stimulera elevernas fantasi. Exteriören anlades i mjuka nyanser, så att byggnaden på ett snyggt sätt införlivades i byns arkitektur.

Förutom estetiska värden är akustiken oerhört viktig för bekvämligheten för elever och lärare i skolan. Monika Robaszko-Kowalska, arkitekt, säger ”Vi försöker använda högkvalitativa material vid varje projekt. Det finns inte många ljudabsorberande undertak på marknaden som kan matcha Rockfons produkter. Det är därför vi använt oss av dem”.

Komplex med för och grundskola

Chabrowa 99
52-200 Wysoka
Poland

Komplex med förskola och grundskola

Land:Wysoka, Polen
Arkitekt:Monika Robaszko-Kowalska, Biuro Achitektoniczne Metropolis
Fotograf:Bartosz Makowski
Produkter:Rockfon Color-all®, Rockfon Sonar®, Rockfon® Eclipse, Rockfon® Samson
Kant:A, A24, Ac, X
Modulstorlek:600 x 600, 800 x 800, 1160 x 1160, 1200 x 600, 1760 x 1160

Relaterade referensprojekt