Skapa ett modernt kontor till ett historiskt företag

Tr-Inox är ett italienskt företag som tillverkar ståltillbehör till varvsindustrin. Företaget ägs och drivs av två bröder, Antonio och Roberto Rizzelli, som tog över efter deras far för femton år sedan. 2019 bestämde de att det var dags att renovera Tr-Inox-kontoret på ett sätt som stämde med företagets värderingar: Innovation, ambition, kompetens och utmaning. Bröderna anlitade arkitekt Rocco de Lentinis för att leda renoveringsprojektet och gav honom i uppgift att skapa en modern design som skulle leda Tr-Inox in i framtiden.

Betydelsen av ett akustikkontor

de Lentinis föreställde sig ett utrymme som var vackert, elegant, modernt och, framförallt akustiskt komfortabelt. Han ville att kontoret skulle vara en plats där människor var glada över att få tillbringa sin arbetsdag. ”Akustisk komfort är viktig för alla arbetsutrymmen”, förklarar de Lentinis. ”Det är ett ’måste’ för att öka livskvaliteten eftersom vi tillbringar den största delen av dagen på kontoret. Människor ska inte distraheras av störande buller.”

Detta var en utmaning eftersom utrymmet bestod av en blandning av konferensrum och kontor vilket gjorde ljudisoleringen mellan rummen viktig för fokus och sekretess. De Lentinis valde Rockfon Blanka® dB 46 akustiska undertaksskivor, eftersom de har hög ljudabsorption, vilket upprätthåller komfortabla ljudnivåer i ett rum, samt hög ljudisolering, vilket säkerställer att inget oljud överförs till intilliggande rum.

Rockfon Blanka: En elegant lösning

De Lentinis ville ha en modern undertaksskiva som skulle fullborda hans design, så han valde Rockfon Blanka® med en E-kant. ”Jag ville ge kontoret en elegant känsla och jag kände att E-kanten gav den största elegansen”, säger han. ”Jag tycker även om undertaksskivornas textur. Det ger kontoren ett mjukt utseende – en avslappnad atmosfär.”

Renoveringen fortlöpte och det nya kontoret öppnade i oktober 2019. Både de Lentinis och personalen på Tr-Inox kände att undertaket överträffade deras förväntningar. En annan oväntad fördel var att, utöver de akustiska egenskaperna, gjorde undertaket utrymmet ljusare. Rockfon Blanka® har speciella ljusreflektionsegenskaper som leder in det naturliga ljuset och sprider det vidare i utrymmet. har bröderna på Tr-Inox och deras personal ett elegant utrymme som är ljusare, har bättre ljudmiljö och känns hälsosammare.

TR-Inox

Via Leonardo da Vinci 73020 Nociglia LE Italien

Akustisk komfort är obligatorisk på varje arbetsplats. Detta är ett ”måste” för att få bättre livskvalitet, eftersom vi tillbringar den största delen av dagen på kontoret. Människor ska inte distraheras av störande buller.

Rocco de Lentinis

Arkitekt

Tr-Inox

Land:Nociglia, Italien
Arkitekt:Rocco de Lentinis
Fotograf:Fabrizio Cirfiera
Produkter:Rockfon Blanka®
Kant:E24
Modulstorlek:600 x 600, 1200 x 600

Relaterade fallstudier