Bra akustik skapar en värld med bra ljud för alla

19 oktober 2020

Hur kan vi säkerställa att vi designar interiörer som gör att människor kan känna sig avslappnade och bekväma, så att de kan koncentrera sig, skapa och njuta mer av livet?

människor på kontor, mötesrum

Under de senaste decennierna har ett växande fokus på användarnas välbefinnande börjat omforma både modern byggnadsdesign och vår förståelse för hur det kan påverka alla aspekter av vad det är att vara människa: hur vi läker, hur vi lär oss, hur vi arbetar och vad vi gör på vår fritid. Många
företag använder nu dessa insikter när de genomför välbehövliga renoveringar och skapar därmed fler människovänliga utrymmen.

I detta sammanhang måste arkitekter, byggare, fastighetsägare och driftspersonal titta djupare på hur den byggda miljön påverkar hur vi känner och beter oss. Det öppnade en mycket människocentrerad dialog, med nyckelfrågan: "Hur säkerställer vi att vi designar interiörer som gör att människor kan känna sig avslappnade och bekväma, så att de kan koncentrera sig, skapa och njuta mer av livet?"

Rockfon är en viktig del av det här samtalet som driver vårt fokus mot mänskligt välbefinnande och det är anledningen till att vi sätter människor främst i allt vi gör.

Effekten av buller

Bevisen är tydliga. Från köpcentra till sjukhus, från fabriker till skolor och kontor, buller är en stor störning för arbete och koncentration. Forskning visar att cirka 7 av 10 anställda är missnöjda med akustiken på sin arbetsplats och att varje distraktion leder till minskad koncentration i 10-15 minuter.

Buller är inte bara den främsta orsaken till lägre produktivitet och högre frånvaro på jobbet.

I skolor där barn hör fel eller missförstår sin lärare har de en allvarlig inlärningsnackdel. Buller kan också vara livshotande. I högljudda fabriker kan anställda t.ex inte uppfatta ljudet av fordon som närmar sig. På livliga sjukhus kan medicinska instruktioner missuppfattas. Buller bidrar dessutom väsentligt till stress, vilket kan leda till ångest och depression.

Hur man kan optimera akustiken

Att lösa den negativa påverkan av buller är det primära fokus för våra akustiska lösningar. Men det är inte det enda som skadar välbefinnandet på arbetsplatsen, så vi har lagt till innovativa funktioner i våra produkter för att skapa hälsosammare och trevligare arbetsplatser. Ett av våra fokusområden är på ljus. Vi har ett sortiment av snygga undertaksskivor som reflekterar det naturliga ljuset in genom byggnader och förbättrar därmed prestanda och visuell komfort.

Vi förbättrar också hygien på fabriker och sjukhus med produkter som motstår bakterietillväxt och är lätta att desinficera och rengöra. Vi har undertaksskivor i inspirerande, upplyftande, energigivande och lugnande färger och tack vare att våra produkter är tillverkade av natursten, motstår de eld och fungerar som ett naturligt filter för att förbättra inomhusmiljön.

Det är denna unika kombination av kvaliteter - som alla bidrar till välbefinnande - som verkligen särskiljer oss på Rockfon.

Framtiden

Det är en spännande tid att verka i och starten för fantastiska saker som kommer. Som företag tittar vi på framtida innovationer - till exempel att kunna använda våra undertak för att sprida värme och kyla på ett bättre sätt. Vi tittar också på andra sätt att koppla ihop innovativ akustik med designtrender - i allt från väggar till akustiska möbler - och att öka vårt utbud för utrymmen med öppen planlösning.

Vi inspireras av allas bidrag - från marknadsföring till tillverkning och från våra kunder. Tack för att du fortsätter att stödja oss i att bygga Rockfon som ett modernt, hållbart företag med ett verkligt inspirerande syfte - att skapa en värld som låter bra för alla.

Sounds Beautiful