Inredningsdesign

Tips och tricks för att få ett litet kontor att se större ut

Kontakta oss
2 mars 2023

Det är ingen hemlighet att de flesta företag startar i mycket små kontorsutrymmen. Till och med teknikjätten Apple började i ett blygsamt garage i Kaliforniens förorter.

Även om vissa små företag kämpar på i starkt begränsade utrymmen, lyckas andra företag med att utnyttja det tillgängliga utrymmet på bästa sätt.

Om du arbetar på ett litet kontor är fördelen att du inte behöver kompromissa med stilen. Faktum är att det går att skapa en funktionell design för små kontor som är produktiv, flexibel och bidrar till välbefinnande. Dessa tips och tricks kan hjälpa dig att komma igång, eller åtminstone ge dig en inblick i de senaste trenderna inom kontorsdesign.

1. Dela upp i zoner 

Tänk på hur du arbetar på ditt kontor. Utförs alla dina uppgifter på samma plats? Har du ett område där du bara arbetar vid datorn och ett annat där du utför annat arbete? I så fall har du ett utmärkt utgångsläge för att skapa olika arbetszoner som bryter monotonin av att alltid vara på en viss plats och som bättre utnyttjar varje del av utrymmet.

Zoner för allt – inklusive kopiatorn, konferensutrymmen och andra utrymmen som behövs för ett funktionellt kontor – leder till en bra design som ökar effektiviteten och produktiviteten. Nedfällbara skrivbord i olika delar av kontoret hjälper anställda som behöver avskildhet, eller ett utrymme för fokuserat arbete, att dra nytta av denna flexibilitet.

I varje zon kan ett eller två nedfällbara skrivbord längs väggarna maximera kontorsutrymmet.  Om man har utrymmen som inte är fasta utan indelade i zoner kan det bidra till att få mer gjort. Dessa zoner bör stödja designens flöde, vilket möjliggör övergångar mellan låg och hög aktivitet. Detta kan i sin tur bidra till att förbättra effektiviteten och produktiviteten. 

2. Var flexibel 

Ditt utrymme kan ha flera funktioner utan att dina behov äventyras. En öppen planlösning på ett människobaserat kontor kan till exempel få saker och ting att se mycket större ut än de egentligen är. Detta frigör mer utrymme som i annat fall skulle ha utgjorts av väggar.

I det här utrymmet kan du skapa en miljö för samarbete där zonindelning kommer väl till pass. Du kan ha skrivbord i ett visst område och sedan ett konferensrum som kan användas till något helt annat när du har behov av det. Tricket är att inte begränsa sig till vad ett område måste vara, utan snarare tänka på olika sätt som du kan använda utrymmet på. 

På ett litet kontor finns det kanske inte så mycket utrymme att du kan göra vad du vill, men du kan använda det praktiska som utgjångspunkt för designen och se till att kontorsmöblerna tjänar flera syften. Överväg till exempel att använda ett stort bord och stolar i ett konferensrum, snarare än en traditionell miljö.

1/1
1/3

Rockfon® Hub: Kontorets layout är viktig   

Att uppfylla behoven samtidigt som du tillmötesgår olika önskemål är avgörande i små utrymmen. Alla val av inredning, som möbler och färger arbetar tillsammans för att skapa det perfekta utrymmet. Att använda biofil medvetenhet inom designen bidrar till en utomhuskänsla inomhus. Organiska material som används genom hela designen skapar lugnande miljöer som förbättrar arbetsmiljön. 

Att få ut det mesta av underutnyttjade utrymmen, som att t. ex. skapa mötesrum av garderobsutrymmen och vetskap om hur utrymmet ska användas, inbjuder till kreativitet. Flyttbara skrivbord och bord, ottomaner som också fungerar som förvaring eller andra funktioner som hjälper till att hålla ordning på kontoret samtidigt som utrymmen och inredning blir multifunktionella.

1/3

Gör ett statement med Rockfon® Canva   

Om kontoret behöver bra akustik är Rockfon Canva akustiska väggabsorbenter med konsttryck ett definitivt ställningstagande för designestetiken. Standardpaletten med 34 färger bidrar till att bygga upp stämningen, funktionen eller varumärket på företaget. Dessa väggabsorbenter och konstverk kan också skräddarsys med obegränsad designfrihet.

Med golvskärmar, väggabsorbenter eller frihängande skärmar finns det ingen gräns för hur man kan inreda ett litet kontor med elegans och stil. Canva är modulär med löstagbara textildukar, så du kan ha så många dukar du vill för att kunna fräscha upp eller förändra designen då och då. 

Du kan designa på ditt eget sätt, men Rockfon har lösningarna för små kontorsutrymmen med produkter som bidrar till att öka produktiviteten, samtidigt som du får saker gjorda. Med bra akustik som grund för designen kan du använda designens inflytande för att hantera dina rum och hitta de utrymmen du behöver. 

Väggkonst och inredning betyder mycket när man inreder ett litet kontor. Dessa element hjälper till att stärka varumärket. Var kreativ när det gäller att göra skillnad för medarbetare och besökare. 

1/3