Inredningsdesign

Designa ditt moderna kontor på rätt sätt

Kontakta oss
2 mars 2023

Det är viktigt att skapa flexibla arbetsutrymmen som främjar samhörighet ochlagarbete i den moderna kontorsdesignen.

Det människobaserade kontoret har gått in i en ny era där det inte längre fungerar att följa traditionell design. Istället bör man skapa samarbetsområden som främjar de anställdas välbefinnande och mentala hälsa. Dessa tips och tricks kan hjälpa till att utveckla en design som tillgodoser dessa behov.

Vad är ett modernt kontorskoncept?

Dagens kontorsdesign skiljer sig från förr. Den fokuserar på lagarbete, hur de anställda arbetar och kreativa utrymmen. Kontorsdesigners använder sin kunskap för att säkra att kontoret har rätt resurser och känns som en plats där grupper av människor kan dela och utveckla idéer. Detta kan hjälpa de anställda att prestera bättre, få nya insikter och undvika grupptänkande.

Företag som ser detta som en viktig del av kriterierna för teamets effektivitet når oftast framgång. Dessa öppna kontorskoncept är vanligtvis utformade med en vacker inredning och mycket naturligt ljus .

Dagens moderna kontorsinredning omfattar en ny kultur där kollegor bygger relationer och fokuserar på prestation. Det handlar bland annat om industriell kontorsdesign, ergonomiska arbetsstationer, glasdörrar och glasväggar, aktivitetsbaserade arbetsområden , flexibla arbetsytor och naturbaserade arbetsytor.

Moderna idéer för kontorsdesign verkar för att kontoret skall kännas som en hemmiljö. De har flexibla arbetsmiljöer och områden som främjar de anställdas välbefinnande. De har också bekväma möbler med naturliga element.

Moderna kontorsutrymmen bidrar till produktiviteten och lämnar ett bestående intryck på alla kunder och potentiella anställda. Dessutom är de anställda friskare och stress och ångest över att arbeta på ett kontor minskar

1/1
1/1
1/1

Många moderna kontor har hybrida arbetsytor, så kontorsdesignen måste vara välkomnande och engagerande för de anställda. Att utforma kontoret på ett sätt som gör det säkrare och bekvämare för de anställda kan öka produktiviteten. Att skapa en bekväm och avslappnad miljö kan bidra till att de anställda mår bättre och utför sina jobb bättre. Att fokusera på välbefinnande är viktigt för de anställdas allmänna välbefinnande och trivsel.

Chefer som förstår hur modern kontorsdesign kan attrahera, bidra till att behålla begåvade medarbetare och förbättra kontorskulturen kommer att bli framgångsrika i framtiden. De kan skapa en bättre arbetsmiljö för sina anställda och föregå med gott exempel för andra företag.

Rockfons sätt att designa ett modernt kontor

Moderna kontor kan förbättras med multifunktionella lösningar. Rockfon® Hub skapar en multifunktionell zon med akustiskt optimerade områden med hög integritet. Den kan anpassas enligt specifikationerna och kan flyttas från ett område till ett annat för att anpassas efter kontorets behov.

Rockfon® Canva akustiska väggabsorbenter och konsttryck skapar symmetri där det behövs. De bidrar till att skapa en viss stämning eller förstärker varumärket. Canva ger obegränsad designfrihet med 34 standard färger, eget val av färg eller individuella skräddarsydda konsttryck. De finns dessutom som golvskärmar eller frihängande skärmar.

Dessa kan skapa en perfekt mötesplats eller ett område där presentationer kan hållas och som bidrar till lagarbete och samarbete. De avtagbara textildukarna är modulära, tvättbara och kan bytas ut vid behov.